Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέα επιδημία τροφικών δηλητηριάσεων από αυγά μολυσμένα με σαλμονέλα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΝέα επιδημία τροφικών δηλητηριάσεων από αυγά μολυσμένα με σαλμονέλα
spot_img

Ανάκληση αυγών μολυσμένων με σαλμονέλα στο Μέιν των ΗΠΑ.

   Άλλη μια επιδημία σαλμονέλας στις ΗΠΑ οδήγησε το Υπουργείο Γεωργίας, Διατήρησης και Δασών του Μέιν, να ανακαλέσει αυγά από τη φάρμα Rainbow Farm, καθώς το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της πολιτείας έχει εντοπίσει τα αυγά ως την πηγή της επιδημίας. Τουλάχιστον πέντε άτομα έχουν επιβεβαιωθεί από εργαστηριακές εξετάσεις με σαλμονέλα, ενώ καταναλωσαν αυγά από το Rainbow Farm. «Η παραγωγή και η διανομή των αυγών έχει σταματήσει ενώ το αγρόκτημα υποβάλλεται σε απαραίτητες δοκιμές, απολύμανση, καθαρισμός εξοπλισμού επεξεργασίας και πιθανή θανάτωση των προσβεβλημένων ωοπαραγωγών ορνίθων», σύμφωνα με δήλωση του τμήματος γεωργίας.

   Στο μεταξύ λίγες μέρες πριν, το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ ανακοίνωσε άλλο ένα ξέσπασμα τροφικών δηλητηριάσεων από αυγά μολυσμένα με σαλμονέλα, όπου 65 άνθρωποι από 9 πολιτείες αρρώστησαν από το ίδιο στέλεχος σαλμονέλας, (Salmonella Enteritidis). Μάλιστα το CDC, τονίζει πως τα κρούσματα σαλμονέλας είναι συνήθως πολύ μεγαλύτερα από τα αναφερόμενα, επειδή πολλοί άνθρωποι δεν αναζητούν ιατρική βοήθεια, συνεπώς για κάθε έναν ασθενή με σαλμονέλωση αντιστοιχούν άλλοι 22 που δεν έχουν αναφερθεί.

   Τα τρόφιμα που είναι μολυσμένα με βακτήρια σαλμονέλας συνήθως δεν φαίνονται, δεν μυρίζουν ή δεν έχουν γεύση αλλοιωμένα. Οποιοσδήποτε μπορεί να αρρωστήσει με λοίμωξη από σαλμονέλα. Τα βρέφη, τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας επειδή το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι εύθραυστο, σύμφωνα με το CDC.

   Τα συμπτώματα της λοίμωξης από σαλμονέλα μπορεί να περιλαμβάνουν διάρροια, κοιλιακές κράμπες και πυρετό εντός 12 έως 72 ωρών μετά την κατανάλωση μολυσμένου φαγητού. Διαφορετικά, οι υγιείς ενήλικες είναι συνήθως άρρωστοι για τέσσερις έως επτά ημέρες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, η διάρροια μπορεί να είναι τόσο σοβαρή ώστε οι ασθενείς να χρειάζονται νοσηλεία.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο