Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εκατοντάδες κρούσματα σαλμονέλωσης από πουλερικά στις ΗΠΑ

ΑρχικήΝέαΕκατοντάδες κρούσματα σαλμονέλωσης από πουλερικά στις ΗΠΑ
spot_img

cibum team

   474 κρούσματα σαλμονέλας και ένας θάνατος, μετά από κατανάλωση ή επαφή με πουλερικά σε σπιτικά κοτέτσια έχουν επιβεβαιωθεί τον τελευταίο καιρό στα 46 πολιτείες της Αμερικής. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το ένα τρίτο των επιβεβαιωμένων ασθενών είναι παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών.

Οι 103 ασθενείς εισήχθησαν για νοσηλεία σε νοσοκομείο. Η εμφάνιση των κρουσμάτων σαλμονέλας ξεκίνησε στις 15 Δεκεμβρίου και το τελευταίο κρούσμα καταγράφηκε στις αρχές αυτού του μήνα.

Ο πραγματικός αριθμός των ασθενών είναι πιθανότατα πολύ υψηλότερος, σύμφωνα με το CDC καθώς πολλοί αναρρώνουν χωρίς ιατρική περίθαλψη και δεν έχουν εξεταστεί για να διαγνωστεί μόλυνση από σαλμονέλα. Οι έλεγχοι έχουν εντοπίσει στελέχη της σαλμονέλας στα σμήνη που ζουν σε οικιακά κοτέτσια, στα περιβλήματά τους και τα περιττώματα τους.

Οι αναφορές από άτομα που έχουν αρρωστήσει από σαλμονέλα, καταμαρτυρούν ότι ήρθαν σε επαφή με κοτόπουλα σε σπιτικά κοτέτσια. Τα πουλερικά μπορούν να φέρουν μικρόβια σαλμονέλας ακόμα κι αν φαίνονται υγιή και καθαρά. Αυτά τα μικρόβια μπορούν εύκολα να εξαπλωθούν σε περιοχές όπου τα πουλερικά ζουν και περιφέρονται.

Προφυλάξεις

Πάντα να πλένετε τα χέρια σας για 20 δευτερόλεπτα αφού αγγίξετε τα κοτόπουλα ή οτιδήποτε άλλο στο περιβάλλον τους.

Κρατήστε τα πουλερικά έξω από το σπίτι για να αποφύγετε τη διάδοση μικροβίων στα σπίτια.

Μην αφήνετε τα παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών να αγγίζουν τα κοτόπουλα συμπεριλαμβανομένων των νεοσσών και των παπιών, ή οτιδήποτε άλλο στην περιοχή όπου ζουν και περιφέρονται.

Μην φιλάτε ή αγκαλιάζετε τα κοτόπουλα.

Σχετικά με τις λοιμώξεις της σαλμονέλας

Τα πουλιά που έχουν μολυνθεί με βακτήρια της σαλμονέλας δεν φαίνονται απαραίτητα ούτε συμπεριφέρονται ως άρρωστα.

Οποιοσδήποτε μπορεί να αρρωστήσει με μόλυνση από σαλμονέλα. Τα βρέφη, τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας επειδή το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένο ή είναι εύθραυστο, σύμφωνα με το CDC.

Όποιος έρθει σε επαφή με ζώντα πουλερικά και έχει αναπτύξει συμπτώματα μόλυνσης από σαλμονέλα πρέπει να ζητήσει ιατρική βοήθεια. Τα άρρωστα άτομα πρέπει να ενημερώσουν τους γιατρούς τους για την πιθανή έκθεση σε βακτηρίδια σαλμονέλας, επειδή απαιτούνται ειδικές εξετάσεις για τη διάγνωση της σαλμονέλωσης. Τα συμπτώματα μόλυνσης από σαλμονέλα μπορούν να μοιάζουν με άλλες ασθένειες, που συχνά οδηγούν σε εσφαλμένη διάγνωση.

Τα συμπτώματα της λοίμωξης από σαλμονέλα μπορεί να περιλαμβάνουν διάρροια, κράμπες στην κοιλιά και πυρετό εντός 12 έως 72 ωρών μετά την έκθεση τους στα βακτήρια. Διαφορετικά, οι υγιείς ενήλικες είναι συνήθως άρρωστοι για τέσσερις έως επτά ημέρες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, η διάρροια μπορεί να είναι τόσο σοβαρή που οι ασθενείς να χρειαστούν νοσηλεία.

Ηλικιωμένοι ενήλικες, παιδιά, έγκυες γυναίκες και άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως ασθενείς με καρκίνο, είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν σοβαρή ασθένεια και σοβαρές, μερικές φορές απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις.

Μερικοί άνθρωποι μολύνονται χωρίς να αρρωστήσουν ή να εμφανίσουν συμπτώματα. Ωστόσο, ενδέχεται να μεταδώσουν τις λοιμώξεις σε άλλους.

Πηγή: FSN

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο