Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
17 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το απλό κόλπο με το σπίρτο για να μην κλαίτε όταν καθαρίζετε κρεμμύδια

ΑρχικήΟικιακάΤο απλό κόλπο με το σπίρτο για να μην κλαίτε όταν καθαρίζετε κρεμμύδια
spot_img

Ξεχάστε τα ρυάκια δακρύων στο πρόσωπο

Η μαγειρική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής, αλλά για μερικούς ανθρώπους μπορεί να είναι περισσότερο αγγαρεία παρά διασκέδαση. Κυρίως όταν πρέπει να ασχοληθούν με εργασίες όπως το κόψιμο των κρεμμυδιών που προκαλεί ρυάκια δακρύων στο πρόσωπο!

- Advertisement -

Ωστόσο, μια μαγείρισσα παρουσιάζει ένα απλό κόλπο που όπως λέει θα βοηθήσει να μη χυθεί ούτε σταγόνα δακρύων… Και με τη χρήση ενός απλού υλικού που έχουμε στα σπίτια μας οι περισσότεροι: Το σπίρτο!

Γιατί κλαίμε όταν κόβουμε κρεμμύδια;

Τα κρεμμύδια απελευθερώνουν ένζυμα και σουλφενικό οξύ όταν σπάει το δέρμα τους. Αυτές οι ενώσεις συνδυάζονται για να παράγουν προπανθεϊκό S-οξείδιο, ένα ερεθιστικό αέριο. Εάν αυτό το αέριο αγγίξει τα μάτια, προκαλούνται δάκρυα.

Καθώς υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι κρεμμυδιών, αυτά που δημιουργούν περισσότερα δάκρυα περιέχουν περισσότερες ενώσεις με θείο: Συνήθως τα κίτρινα, τα κόκκινα και τα λευκά κρεμμύδια.

Η μαγείρισσα Kathleen Burton υποστηρίζει ότι σπίρτο κάνει σπουδαία δουλειά για να μην προκαλέσουν αυτά τα αέρια ερεθισμό στα μάτια. Γράφει χαρακτηριστικά: «Επαγγελματική συμβουλή: Αν δεν θέλετε να κλάψετε κόβοντας κρεμμύδια, ανάψτε ένα σπίρτο, φυσήξτε το για να σβήσει και μετά κρατήστε το ανάμεσα στα δόντια σας».

Η θεωρία πίσω από τη χρήση ενός σπίρτου ή ενός κεριού είναι ότι η φλόγα λειτουργεί για να εξουδετερώσει το αέριο του κρεμμυδιού, σύμφωνα με το Epicurious . 

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο μικροβιολόγος τροφίμων Φ. Γαΐτης δίνει 3+1 συμβουλές για το πως να “διώξουμε” τα φυτοφάρμακα από το σπίτι μας

Φάκελος φυτοφάρμακα: Από τις καλλιέργειες στα χαλιά και στο περιβάλλον του σπιτιού - Η «σκονισμένη» αλήθεια που πρέπει να γνωρίζετε

Επικίνδυνα πιάτα πωλούνται ευρέως στην Ελλάδα – Περιέχουν καρκινογόνα αλκαλοειδή

Ο FDA κρούει κώδωνα κινδύνου για τοξικά σερβίτσια που πωλούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα και τα οποία απελευθερώνουν καρκινογόνες ουσίες

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα