Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το μαγικό κέικ κούπας των 90 δευτερολέπτων! (βίντεο)

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΤο μαγικό κέικ κούπας των 90 δευτερολέπτων! (βίντεο)
spot_img

Σε 3 εύκολα βήματα

Όποιος εφηύρε το κέικ κούπας στα μικροκύματα αξίζει πολλά συγχαρητήρια. Δεν είναι περίεργο που έχει τόσο μεγάλη επιτυχία σε παιδιά και εφήβους που εντοπίζουν τις συνταγές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο δεν έχουν όλες οι συνταγές την ίδια επιτυχία!

- Advertisement -

Το κέικ Nutella σε κούπα των 90 δευτερολέπτων που ακολουθεί γίνεται σε 3 εύκολα βήματα!

  1. Ανακατεύετε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι χωρίς γλουτένη (ή κανονικό) που φουσκώνει μόνο του, τη ζάχαρη και το κακάο σε ένα μπολ. Προσθέστε 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ (τα περισσότερα είναι χωρίς γλουτένη, ελέγξτε αν χρειάζεται).
  2. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του μείγματος και προσθέτουμε 1 αυγό, 2 κουταλιές της σούπας γάλα και 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Χτυπήσετε μέχρι να ενωθούν καλά.
  3. Ρίξτε το μείγμα σε μια κούπα 435 ml (1 3/4 φλιτζάνι). Ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας Nutella στο κέντρο του μείγματος. Ψήνετε στο μικροκύματα για 70 δευτερόλεπτα (60 δευτερόλεπτα εάν χρησιμοποιείτε κανονικό αλεύρι) ή μέχρι να φουσκώσει το κέικ στην κούπα. Περιχύστε με κρέμα ή παγωτό και, στη συνέχεια, με σάλτσα σοκολάτας χωρίς γλουτένη και σερβίρετε.
spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο μικροβιολόγος τροφίμων Φ. Γαΐτης δίνει 3+1 συμβουλές για το πως να “διώξουμε” τα φυτοφάρμακα από το σπίτι μας

Φάκελος φυτοφάρμακα: Από τις καλλιέργειες στα χαλιά και στο περιβάλλον του σπιτιού - Η «σκονισμένη» αλήθεια που πρέπει να γνωρίζετε

Επικίνδυνα πιάτα πωλούνται ευρέως στην Ελλάδα – Περιέχουν καρκινογόνα αλκαλοειδή

Ο FDA κρούει κώδωνα κινδύνου για τοξικά σερβίτσια που πωλούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα και τα οποία απελευθερώνουν καρκινογόνες ουσίες

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα