Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
23.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: Ανακαλούνται 16 κωδικοί προϊόντων ζύμης λόγω παρουσίας Salmonella

ΑρχικήΝέαΔιεθνή: Ανακαλούνται 16 κωδικοί προϊόντων ζύμης λόγω παρουσίας Salmonella
spot_img

Όπως αναφέρει με ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων – FSA, η εταιρεία BakeAway με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο ανακαλεί νωπά προϊόντα ζύμης επειδή ανιχνεύθηκε σε αυτά το παθογόνο βακτήριο Salmonella.

Οι κωδικοί που ανακαλούνται είναι συνολικά 16, και περιλαμβάνουν προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας μεγάλων αλυσίδων της χώρας, όπως οι: Aldi, Asda, Tesco, Galberts, Sainsbury’s και Morrisons.

Τα συμπτώματα που προκαλούνται από Salmonella περιλαμβάνουν συνήθως πυρετό, διάρροια και κοιλιακές κράμπες.

Ενέργειες της εταιρείας

Θα εμφανίζονται – σε όλα τα καταστήματα λιανικής –  σχετικές ειδοποιήσεις στα σημεία πώλησης, οι οποίες θα εξηγούν στους πελάτες γιατί τα προϊόντα ανακαλούνται, με οδηγίες για το τι θα πρέπει να κάνουν εάν έχουν αγοράσει κάποιο από τα προϊόντα.

Η FSA εκδίδει ειδοποιήσεις πληροφοριών απόσυρσης και ανάκλησης προϊόντων για να ενημερώσει τους καταναλωτές και τις τοπικές αρχές σχετικά με προβλήματα που σχετίζονται με τα τρόφιμα.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα