Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
17.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: Ανακαλούνται 16 κωδικοί προϊόντων ζύμης λόγω παρουσίας Salmonella

ΑρχικήΝέαΔιεθνή: Ανακαλούνται 16 κωδικοί προϊόντων ζύμης λόγω παρουσίας Salmonella
spot_img

Όπως αναφέρει με ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων – FSA, η εταιρεία BakeAway με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο ανακαλεί νωπά προϊόντα ζύμης επειδή ανιχνεύθηκε σε αυτά το παθογόνο βακτήριο Salmonella.

Οι κωδικοί που ανακαλούνται είναι συνολικά 16, και περιλαμβάνουν προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας μεγάλων αλυσίδων της χώρας, όπως οι: Aldi, Asda, Tesco, Galberts, Sainsbury’s και Morrisons.

- Advertisement -

Τα συμπτώματα που προκαλούνται από Salmonella περιλαμβάνουν συνήθως πυρετό, διάρροια και κοιλιακές κράμπες.

Ενέργειες της εταιρείας

Θα εμφανίζονται – σε όλα τα καταστήματα λιανικής –  σχετικές ειδοποιήσεις στα σημεία πώλησης, οι οποίες θα εξηγούν στους πελάτες γιατί τα προϊόντα ανακαλούνται, με οδηγίες για το τι θα πρέπει να κάνουν εάν έχουν αγοράσει κάποιο από τα προϊόντα.

Η FSA εκδίδει ειδοποιήσεις πληροφοριών απόσυρσης και ανάκλησης προϊόντων για να ενημερώσει τους καταναλωτές και τις τοπικές αρχές σχετικά με προβλήματα που σχετίζονται με τα τρόφιμα.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο μικροβιολόγος τροφίμων Φ. Γαΐτης δίνει 3+1 συμβουλές για το πως να “διώξουμε” τα φυτοφάρμακα από το σπίτι μας

Φάκελος φυτοφάρμακα: Από τις καλλιέργειες στα χαλιά και στο περιβάλλον του σπιτιού - Η «σκονισμένη» αλήθεια που πρέπει να γνωρίζετε

Επικίνδυνα πιάτα πωλούνται ευρέως στην Ελλάδα – Περιέχουν καρκινογόνα αλκαλοειδή

Ο FDA κρούει κώδωνα κινδύνου για τοξικά σερβίτσια που πωλούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα και τα οποία απελευθερώνουν καρκινογόνες ουσίες

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα