Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
23.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιαούρτι: Και η Co-op Καταργεί την ημερομηνία λήξης

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΓιαούρτι: Και η Co-op Καταργεί την ημερομηνία λήξης
spot_img

Μετά τη Morrisons τη Danone και δεκάδες άλλες εταιρείες, τώρα και η Co-op -o δεύτερος μεγαλύτερος γαλακτοκομικός συνεταιρισμός της Ιρλανδίας με  1.200 υπαλλήλους, 3.000 προμηθευτές γάλακτος και περισσότερους από 7.000 μετόχους, με γραφεία στην Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βαρκελώνη, το Μάιντς και τη Σανγκάη- καταργεί τις ημερομηνίες λήξης, σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα απόβλητα τροφίμων.

Τα δοχεία θα έχουν μια ημερομηνία «καλύτερη  πριν από», με τους αγοραστές να ενθαρρύνονται να χρησιμοποιήσουν μία “δοκιμή μυρωδιάς” «sniff test» για να αποφασίσουν αν είναι ακόμα καλό για να το καταναλώσουν. Οι μισές συσκευασίες γιαουρτιού απορρίπτονται πριν καν ανοίξουν, περίπου 42.000 τόνοι ετησίως, αξίας 100 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας.

Ο Nick Cornwell από την μάρκα Co-op είπε: «Η οξύτητα του γιαουρτιού λειτουργεί ως φυσική άμυνα και θα ενθαρρύνουμε τους αγοραστές να χρησιμοποιήσουν την κρίση τους για την ποιότητα του γιαουρτιού τους εάν έχει περάσει την καλύτερη ημερομηνία». Ο Cornwell πρόσθεσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε την Co-op να κάνει αυτή την αλλαγή σε ολόκληρη τη σειρά γιαουρτιών της, καθώς γνωρίζουμε, ότι η ετικέτα ημερομηνίας στο γιαούρτι είναι ένας θεμελιώδης λόγος για τον οποίο πετιέται.». Με αυτό τον τρόπο, η εταιρεία πιστεύει πως οι καταναλωτές θα σώσουν και τον πλανήτη και την τσέπη τους.

Το 2021, η Co-op αφαίρεσε τις ετικέτες ημερομηνίας σε πολλές σειρές φρέσκων προϊόντων δοκιμαστικά και προσφέρει, επίσης, συμβουλές αποθήκευσης στη συσκευασία σε μια  από τις σειρές της για να βοηθήσει στη μείωση των απορριμμάτων.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα