Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΠΟΕΕΤ: Ικανοποίηση για την υποχρεωτικότητα της ΣΣΕ – Για πρώτη φορά υπάρχει μέριμνα για τους διανομείς

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠΟΕΕΤ: Ικανοποίηση για την υποχρεωτικότητα της ΣΣΕ - Για πρώτη φορά υπάρχει μέριμνα για τους διανομείς
spot_img

Για πρώτη φορά, υπάρχει σχετικό άρθρο για τους διανομείς, όπου καθορίζονται οι όροι αμοιβής και εργασίας, καθώς και μέτρα ατομικής προστασίας, αλλά και μια σειρά επιδόματα.

Την ικανοποίησή της για τη θετική γνωμοδότηση σχετικά με την κήρυξη ως υποχρεωτικής της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον επισιτισμό εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).

- Advertisement -

«Ένας διαρκής αγώνας τουλάχιστον πέντε ετών ολοκληρώθηκε εχθές με απόλυτη επιτυχία, καθώς συνεδρίασε το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας και αποφάσισε να εισηγηθεί θετικά προς τον υπουργό, κ. Χατζηδάκη, ώστε να υπογράψει την υποχρεωτικότητα και να επεκτείνει την Κλαδική Σύμβαση Εργασίας του επισιτισμού» επισημαίνει η ΠΟΕΕΤ, αναφέροντας ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στη χώρα μιας και αφορά 400.000 εργαζόμενους σε εστιατόρια, μπαρ, ταβέρνες, νυχτερινά κέντρα, catering, ψητοπωλεία, «φαστ-φουντ».

Παράλληλα, η Ομοσπονδία σημειώνει ότι, για πρώτη φορά, υπάρχει σχετικό άρθρο για τους διανομείς, όπου καθορίζονται οι όροι αμοιβής και εργασίας, καθώς και μέτρα ατομικής προστασίας, αλλά και μια σειρά επιδόματα.

«Σημειώνεται πως, όσα μισθολογικά κλιμάκια είναι κάτω από τον κατώτατο μισθό, όπως αυτός διαμορφώθηκε, μετά την τελευταία αύξηση, αυτομάτως υπάγονται στα επίπεδα του κατώτατου μισθού, καθώς η νομοθεσία δεν επιτρέπει αμοιβές κατώτερες του θεσμοθετημένου κατώτατου μισθού» διευκρινίζει η ΠΟΕΕΤ και τονίζει ότι αναμένει την υπογραφή από τον κ. Χατζηδάκη και την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

ΑΠΕ

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο μικροβιολόγος τροφίμων Φ. Γαΐτης δίνει 3+1 συμβουλές για το πως να “διώξουμε” τα φυτοφάρμακα από το σπίτι μας

Φάκελος φυτοφάρμακα: Από τις καλλιέργειες στα χαλιά και στο περιβάλλον του σπιτιού - Η «σκονισμένη» αλήθεια που πρέπει να γνωρίζετε

Επικίνδυνα πιάτα πωλούνται ευρέως στην Ελλάδα – Περιέχουν καρκινογόνα αλκαλοειδή

Ο FDA κρούει κώδωνα κινδύνου για τοξικά σερβίτσια που πωλούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα και τα οποία απελευθερώνουν καρκινογόνες ουσίες

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα