Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
9.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΠΟΕΕΤ: Ικανοποίηση για την υποχρεωτικότητα της ΣΣΕ – Για πρώτη φορά υπάρχει μέριμνα για τους διανομείς

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠΟΕΕΤ: Ικανοποίηση για την υποχρεωτικότητα της ΣΣΕ - Για πρώτη φορά υπάρχει μέριμνα για τους διανομείς
spot_img

Για πρώτη φορά, υπάρχει σχετικό άρθρο για τους διανομείς, όπου καθορίζονται οι όροι αμοιβής και εργασίας, καθώς και μέτρα ατομικής προστασίας, αλλά και μια σειρά επιδόματα.

Την ικανοποίησή της για τη θετική γνωμοδότηση σχετικά με την κήρυξη ως υποχρεωτικής της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον επισιτισμό εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).

«Ένας διαρκής αγώνας τουλάχιστον πέντε ετών ολοκληρώθηκε εχθές με απόλυτη επιτυχία, καθώς συνεδρίασε το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας και αποφάσισε να εισηγηθεί θετικά προς τον υπουργό, κ. Χατζηδάκη, ώστε να υπογράψει την υποχρεωτικότητα και να επεκτείνει την Κλαδική Σύμβαση Εργασίας του επισιτισμού» επισημαίνει η ΠΟΕΕΤ, αναφέροντας ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στη χώρα μιας και αφορά 400.000 εργαζόμενους σε εστιατόρια, μπαρ, ταβέρνες, νυχτερινά κέντρα, catering, ψητοπωλεία, «φαστ-φουντ».

Παράλληλα, η Ομοσπονδία σημειώνει ότι, για πρώτη φορά, υπάρχει σχετικό άρθρο για τους διανομείς, όπου καθορίζονται οι όροι αμοιβής και εργασίας, καθώς και μέτρα ατομικής προστασίας, αλλά και μια σειρά επιδόματα.

«Σημειώνεται πως, όσα μισθολογικά κλιμάκια είναι κάτω από τον κατώτατο μισθό, όπως αυτός διαμορφώθηκε, μετά την τελευταία αύξηση, αυτομάτως υπάγονται στα επίπεδα του κατώτατου μισθού, καθώς η νομοθεσία δεν επιτρέπει αμοιβές κατώτερες του θεσμοθετημένου κατώτατου μισθού» διευκρινίζει η ΠΟΕΕΤ και τονίζει ότι αναμένει την υπογραφή από τον κ. Χατζηδάκη και την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο