Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
23.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία συσκευασίας: Ειδικά σχεδιασμένο καπάκι που δεν έρχεται σε επαφή με το μέλι!

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΚαινοτομία συσκευασίας: Ειδικά σχεδιασμένο καπάκι που δεν έρχεται σε επαφή με το μέλι!
spot_img

Χάρη στο νέο πορτάκι, το βιδωτό καπάκι του βάζου δεν μπορεί πλέον να έρθει σε επαφή με το μέλι. 

Σε μια νέα βελτιωμένη συσκευασία προχωρά η Γερμανική εταιρία μελιού, Breisamer Honig, που αντικαθιστά στα βάζα μελιού της το αναδιπλούμενο καπάκι, με αντίστοιχο βιδωτό. Στόχος της εταιρίας είναι να μειώσει την επαφή του προϊόντος με το καπάκι, αποφεύγοντας με αυτόν το τρόπο τα κολλημένα υπολείμματα μεταξύ των χρήσεων.
Σύμφωνα με το Packaging Europe, η νέα συσκευασια είναι σχεδιασμένη να ανοίγει με το ένα χέρι και δεν επιτρέπει στα υπολείμματα μελιού να το παρεμποδίζουν.

Παράλληλα, έχει ενσωματωμένη στο καπάκι μια υποδοχή που επιτρέπει στους καταναλωτές να κρεμούν το κουτάλι τους και να αφήνουν το μέλι να στάζει, προς αποφυγή της σπατάλης. Το νέο καπάκι πρόκειται να εφαρμοστεί στην κλασική σειρά Breitsamer, στη μεσογειακή καλοκαιρινή και στις σειρές faires Frühstück και στο μέλι Frühlingssummen. Παρ’ όλο που το γυάλινο βαζάκι και το πλαστικό καπάκι της συσκευασίας ανακυκλώνονται, η εταιρία προτρέπει τους καταναλωτές να το επαναχρησιμοποιήσουν ως μέσο αποθήκευσης τροφίμων κ.α.

Την ίδια στιγμή, η αμερικανική εταιρία συσκευασιών, Consumer Convenience Technologies, στην τελευταία έκδοση της προσέφερε μια πιο προσιτή σχεδίαση συσκευασίας της με ωτίδα αλουμινίου στο καπάκι EEASY, που επιτρέπει πιο εύκολο άνοιγμα σε σχέση με τα καπάκια συνεχούς σπειρώματος. Επιπλέον, η Γερμανική εταιρία συσκευασιών, Gabriel-Chemie ενισχύει την ανακύκλωση στη νεότερη σειρά σωλήνων νανοϋλικών, διαθέτοντας σφραγίσματα με πτυσσόμενα πώματα που λέγεται πως είναι μερικώς ανιχνεύσιμα με NIR.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα