Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
16.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία συσκευασίας: Ειδικά σχεδιασμένο καπάκι που δεν έρχεται σε επαφή με το μέλι!

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΚαινοτομία συσκευασίας: Ειδικά σχεδιασμένο καπάκι που δεν έρχεται σε επαφή με το μέλι!
spot_img

Χάρη στο νέο πορτάκι, το βιδωτό καπάκι του βάζου δεν μπορεί πλέον να έρθει σε επαφή με το μέλι. 

- Advertisement -

Σε μια νέα βελτιωμένη συσκευασία προχωρά η Γερμανική εταιρία μελιού, Breisamer Honig, που αντικαθιστά στα βάζα μελιού της το αναδιπλούμενο καπάκι, με αντίστοιχο βιδωτό. Στόχος της εταιρίας είναι να μειώσει την επαφή του προϊόντος με το καπάκι, αποφεύγοντας με αυτόν το τρόπο τα κολλημένα υπολείμματα μεταξύ των χρήσεων.
Σύμφωνα με το Packaging Europe, η νέα συσκευασια είναι σχεδιασμένη να ανοίγει με το ένα χέρι και δεν επιτρέπει στα υπολείμματα μελιού να το παρεμποδίζουν.

Παράλληλα, έχει ενσωματωμένη στο καπάκι μια υποδοχή που επιτρέπει στους καταναλωτές να κρεμούν το κουτάλι τους και να αφήνουν το μέλι να στάζει, προς αποφυγή της σπατάλης. Το νέο καπάκι πρόκειται να εφαρμοστεί στην κλασική σειρά Breitsamer, στη μεσογειακή καλοκαιρινή και στις σειρές faires Frühstück και στο μέλι Frühlingssummen. Παρ’ όλο που το γυάλινο βαζάκι και το πλαστικό καπάκι της συσκευασίας ανακυκλώνονται, η εταιρία προτρέπει τους καταναλωτές να το επαναχρησιμοποιήσουν ως μέσο αποθήκευσης τροφίμων κ.α.

Την ίδια στιγμή, η αμερικανική εταιρία συσκευασιών, Consumer Convenience Technologies, στην τελευταία έκδοση της προσέφερε μια πιο προσιτή σχεδίαση συσκευασίας της με ωτίδα αλουμινίου στο καπάκι EEASY, που επιτρέπει πιο εύκολο άνοιγμα σε σχέση με τα καπάκια συνεχούς σπειρώματος. Επιπλέον, η Γερμανική εταιρία συσκευασιών, Gabriel-Chemie ενισχύει την ανακύκλωση στη νεότερη σειρά σωλήνων νανοϋλικών, διαθέτοντας σφραγίσματα με πτυσσόμενα πώματα που λέγεται πως είναι μερικώς ανιχνεύσιμα με NIR.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο μικροβιολόγος τροφίμων Φ. Γαΐτης δίνει 3+1 συμβουλές για το πως να “διώξουμε” τα φυτοφάρμακα από το σπίτι μας

Φάκελος φυτοφάρμακα: Από τις καλλιέργειες στα χαλιά και στο περιβάλλον του σπιτιού - Η «σκονισμένη» αλήθεια που πρέπει να γνωρίζετε

Επικίνδυνα πιάτα πωλούνται ευρέως στην Ελλάδα – Περιέχουν καρκινογόνα αλκαλοειδή

Ο FDA κρούει κώδωνα κινδύνου για τοξικά σερβίτσια που πωλούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα και τα οποία απελευθερώνουν καρκινογόνες ουσίες

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα