Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έχουν κόμπλεξ οι Ιρλανδοί με το κρασί;

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΈχουν κόμπλεξ οι Ιρλανδοί με το κρασί;
spot_img

Όταν η κοινή λογική πάει περίπατο…

Η Ιρλανδία ως κράτος έχει μια τουλάχιστον περίεργη διατροφική πυραμίδα. H πυραμίδα που προτείνει το Ιρλανδικό κράτος και δυστυχώς διδάσκεται στα σχολεία της χώρας είναι γεμάτη με επιστημονικά λάθη όπως έχω γράψει εδώ. Τα κύρια λάθη της πυραμίδας είναι δύο:

- Advertisement -
  1. Έχουν βάλει στο ίδιο ράφι της πυραμίδας το κρέας, τα πουλερικά και το… ψάρι με τους ξηρούς καρπούς ενώ το ψάρι είναι πολύ πιο υγιεινό από το κρέας και το κοτόπουλο και
  2. Έχουν βάλει στο ίδιο ράφι όλα τα έλαια – αγνοώντας προφανώς ότι το ελαιόλαδο είναι απoλύτως υγιεινό και δεν έχει καμία διατροφική σχέση με το βούτυρο!

Το τρίτο τραγικό λάθος είναι ότι αγνοούν τελείως το θέμα του κρασιού.

Ενώ η μεσογειακή διατροφική πυραμίδα προτείνει 1-2 ποτηράκια κρασιού κάθε μέρα, στην Ιρλανδία…η πυραμίδα είναι σαν να πρόκειται για μουσουλμανική χώρα που απαγορεύτεται η κατανάλωση αλκοόλ.

Και το κερασάκι στην τούρτα; Όπως γράψαμε πρόσφατα, η Ιρλανδία θέλει να βάλει προειδοποιητικές ετικέτες στο κρασί όπως υπάρχουν στον καπνό. Προσβολή στην μεσογειακή διατροφή είναι τούτο όπως διαβάσατε πρόσφατα στο cibum.

Μερικές φορές…η κοινή λογική πάει περίπατο…

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελαιόλαδο: “Πόρτα” από την EFSA σε ισχυρισμό υγείας για μείωση της χοληστερόλης

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων αξιολόγησε εάν ισχύει ο ισχυρισμός υγείας, ότι οι πολυφαινόλες ελαιολάδου συμβάλουν στη διατήρηση των φυσιολογικών συγκεντρώσεων HDL-χοληστερόλης

Η αλήθεια για τα κατεψυγμένα: Τι κρατά τους καταναλωτές μακριά τους;

Γιατί οι καταναλωτές διστάζουν με τα κατεψυγμένα τρόφιμα – Τι δείχνουν τα στοιχεία

Δημοφιλή γλυκά και σνακ με διοξείδιο του τιτανίου και γλυκερόλη – Οι εργαστηριακές δοκιμές και οι συμβουλές των παιδιάτρων

Η συνέπειες της κατανάλωσης αυτών των προϊόντων, είναι η παχυσαρκία, προβλήματα ψυχικής υγείας, αυξημένος κίνδυνος καρκίνου και καρδιαγγειακών παθήσεων
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα