Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου, 2024
17 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Αναψυκτικών: Στόχοι για μείωση της ζάχαρης και βιωσιμότητα στις συσκευασίες

ΑρχικήΝέαΕυρωπαϊκή Βιομηχανία Αναψυκτικών: Στόχοι για μείωση της ζάχαρης και βιωσιμότητα στις συσκευασίες
spot_img

Οι κατασκευαστές αναψυκτικών της ΕΕ δεσμεύονται σε μείωση της ζάχαρης κατά 7,6%, αλλά ζητούν αλλαγές στον κανονισμό συσκευασίας.

Αποστολή για τη μείωση της ζάχαρης στα αναψυκτικά και για τη δημιουργία ενός πιο υγιεινού συστήματος ποτών ξεκινά  η Ένωση της Ευρωπαϊκής Βιομηχανίας Αναψυκτικών (UNESDA).

Σε δηλώσεις του, που παρατίθενται στο Food Ingredients First, ο  Ian Ellington, πρόεδρος της UNESDA και ανώτερος αντιπρόεδρος και CMO της PepsiCo στην Ευρώπη, σημειώνει ότι ο κλάδος κατάφερε να μειώσει τη ζάχαρη σε ποσοστό 7,6% μεταξύ 2019 και 2022, συμπεριλαμβανομένης μείωσης 4% πέρυσι.

Ο Ellington επισημαίνει ότι η UNESDA βρίσκεται σε καλό δρόμο για να εκπληρώσει τη δέσμευσή της να μειώσει τη μέση προστιθέμενη ζάχαρη στα ποτά της κατά άλλο ένα 10% μεταξύ 2019 και 2025 (στην ΕΕ και στο Ηνωμένο Βασίλειο), ενώ προχωρά και απέναντι στις άλλες δεσμεύσεις της για τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΕ.

Μέχρι τώρα, ο τομέας των ποτών στην Ευρώπη έχει αναμορφωθεί με επιτυχία, ειδικά με την προσθήκη γλυκαντικών χωρίς θερμίδες, τα οποία η ένωση θεωρεί πως θα πρέπει να συνεχίσουν να υποστηρίζονται από τις ρυθμιστικές αρχές.

Εκτός από την αποστολή μείωσης της ζάχαρης, η UNESDA εστιάζει επίσης στην επιτάχυνση της κυκλικής οικονομίας στο κομμάτι των πλαστικών, δεσμευόμενη να  χρησιμοποιεί περισσότερο ανακυκλωμένο πλαστικό στα μπουκάλια PET της, με στόχο την αναλογία του 50% έως το 2025, παρά τις προκλήσεις στη διαθεσιμότητα του υλικού.

Προτρέπουν την ΕΕ και τις εθνικές αρχές να τους παραχωρήσουν κατά προτεραιότητα πρόσβαση σε ανακυκλωμένο PET από τα δικά τους μπουκάλια για να επιτύχουν αυτόν τον στόχο, προκειμένου να διασφαλιστεί μετέπειτα η ανακυκλωσιμότητά τους.

Για να τηρήσει τις δεσμεύσεις του προς τη βιωσιμότητα- μεταξύ άλλων- ο ευρωπαϊκός τομέας αναψυκτικών αιτείται υποστηρικτικές πολιτικές από τις δημόσιες αρχές και τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ, όπως διατροφικές συστάσεις βασισμένες σε στοιχεία που δεν «κάνουν διακρίσεις» σε βάρος οποιουδήποτε εγκεκριμένου συστατικό.

Ζητά, επίσης, νομοθεσία για να κλειδώσει το δικαίωμα προτεραιότητας πρόσβασης στο ανακυκλωμένο PET και να εξασφαλίσει ένα σύστημα κλειστού βρόχου, καθώς και ένα  «ρεαλιστικό» ρυθμιστικό πλαίσιο για την επαναχρησιμοποίηση που να επιτρέπει ευελιξία και να εξετάζει όλες τις διαθέσιμες επιλογές.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

LIDL: Ελληνίδα μητέρα κινείται νομικά κατά του σουπερμάρκετ για τα επικίνδυνα γλυκά

Όλα τα επηρεαζόμενα προϊόντα έχουν αφαιρεθεί από το κατάστημα και προτρέπουμε όλους τους πελάτες που αγόρασαν το προϊόν να μην το καταναλώσουν, είπε η εταιρεία αλλά με καθυστέρηση

Σουπερμάρκετ: Ράφια γεμάτα με υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με χρωστικές, γαλακτωματοποιητές, τεχνητές γεύσεις και πρόσθετα – Μελέτη

Στα σουπερμάρκετ τα περισσότερα τρόφιμα με πρόσθετα - Περισσότερες από τις μισές θερμίδες που καταναλώνονται στο σπίτι, προέρχονται από υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο