Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

 Η κατάρρευση του φράγματος στην Ουκρανία ανεβάζει τις τιμές του σιταριού

ΑρχικήΝέα Η κατάρρευση του φράγματος στην Ουκρανία ανεβάζει τις τιμές του σιταριού
spot_img

Στη γη γύρω από το φράγμα καλλιεργούνται λαχανικά, πεπόνια, δημητριακά και ελαιούχοι σπόροι.

Οι διεθνείς τιμές του σιταριού εκτινάσσονται μετά την προειδοποίηση του ουκρανικού Υπουργείου Γεωργίας ότι πολλά εκατομμύρια τόνοι καλλιεργειών θα μπορούσαν να χαθούν λόγω των πλημμυρών που προκλήθηκαν από την κατάρρευση του φράγματος Kakhovka. Αυτό προκύπτει από μια ανάλυση της Ιταλικής Ένωσης Αγροτών Coldirettiσχετικά με τις τιμές του Chicago Board of Trade (Chicago), σημείο αναφοράς για τις γεωργικές πρώτες ύλες. 

- Advertisement -

Στην πληγείσα γη – υπογραμμίζει η Coldiretti – καλλιεργούνται λαχανικά, πεπόνια, δημητριακά και ελαιούχοι σπόροι με την καταστροφή του φράγματος που θα μπορούσε να μετατρέψει τουλάχιστον 500.000 εκτάρια σε «έρημο» σύμφωνα με το υπουργείο. Με την Ουκρανία να αντιπροσωπεύει μόνο το 10% του παγκόσμιου εμπορίου σιτηρών, η καταστροφή που προκλήθηκε από τον πόλεμο – συνεχίζει ο Coldiretti – αναστατώνει την αγορά με επιπτώσεις στις τιμές και τις προμήθειες τροφίμων στις πλούσιες χώρες και κυρίως στις φτωχές.

Επίσης επειδή ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ -συνεχίζει η Coldiretti- είπε ότι η δολιοφθορά σε αγωγό εξαγωγής αμμωνίας από τη Ρωσία, που έλαβε χώρα στην περιοχή Χάρκοβο της Ουκρανίας, θα έχει «αρνητικό αντίκτυπο» στη συμφωνία εξαγωγής ουκρανικού σιταριού, που λήγει στις 17 Ιουλίου. Μια κατάσταση που επιβεβαιώνει την ανάγκη στήριξης της ιταλικής παραγωγής σιταριού με δίκαιη αποζημίωση στους παραγωγούς γεωργικών προϊόντων για την υπεράσπιση της επισιτιστικής κυριαρχίας της χώρας ενόψει των αυξανόμενων διεθνών εντάσεων.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο μικροβιολόγος τροφίμων Φ. Γαΐτης δίνει 3+1 συμβουλές για το πως να “διώξουμε” τα φυτοφάρμακα από το σπίτι μας

Φάκελος φυτοφάρμακα: Από τις καλλιέργειες στα χαλιά και στο περιβάλλον του σπιτιού - Η «σκονισμένη» αλήθεια που πρέπει να γνωρίζετε

Επικίνδυνα πιάτα πωλούνται ευρέως στην Ελλάδα – Περιέχουν καρκινογόνα αλκαλοειδή

Ο FDA κρούει κώδωνα κινδύνου για τοξικά σερβίτσια που πωλούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα και τα οποία απελευθερώνουν καρκινογόνες ουσίες

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα