Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
16.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

3 Στρατηγικές για να προσεγγίσετε πολυπολιτισμικούς καταναλωτές

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / Οικονομία3 Στρατηγικές για να προσεγγίσετε πολυπολιτισμικούς καταναλωτές
spot_img

Πως η βιομηχανία τροφίμων μπορεί να κατανοήσει και να ικανοποιήσει τις ανάγκες διαφορετικών καταναλωτικών ομάδων.

   Οι ειδικοί του χώρου υποστηρίζουν πως τόσο οι μελλοντικοί, όσο και οι εκκολαπτόμενοι καταναλωτές, που απαντώνται σε μεγάλο βαθμό στη γενιά Α (όσοι γεννήθηκαν ή θα γεννηθούν μεταξύ 2010-2025), πρόκειται να διαμορφώσουν το παγκόσμιο μάρκετινγκ, μέσα από επιλογές που ταυτίζονται με την κουλτούρα τους. Περισσότερο από ποτέ οι καταναλωτές δείχνουν σημάδια πως προσανατολίζονται σε επωνυμίες που ταιριάζουν καλύτερα στα πολιτισμικά τους σημεία αναφοράς. 

- Advertisement -

Πρόσφατα, η Ελλάδα έχει αρχίσει να αποκτά τα χαρακτηριστικά μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας, ακολουθώντας τα βήματα και άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Αυτό σημαίνει ότι οι τωρινοί αλλά και αυριανοί καταναλωτές θα ανήκουν σε διαφορετικές ομάδες, κουλτούρες και πολιτισμούς.

   Καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών και οι κοινωνικές αξίες συνεχίζουν να διαμορφώνουν τις αγοραστικές αποφάσεις, η Kellogg’s προτείνει τρεις στρατηγικές με τις οποίες οι έμποροι μπορούν να προσεγγίσουν τον σημερινό πολυπολιτισμικό καταναλωτή.

1. Στοχοπροσήλωση

    Παρ’ όλο που αυτό μπορεί να φαίνεται αντίθετο με τον αρχικό στόχο, κάθε επωνυμία θα πρέπει να υπηρετεί ένα σκοπό και να τον ακολουθεί πιστά. Όσο δύσκολο κι αν ακούγεται, οι επιτυχημένες εταιρίες γνωρίζουν ακριβώς τι πρεσβεύουν, που απευθύνονται και πιο σκοπό εξυπηρετούν. Με αυτόν το τρόπο παραμένετε στην αυθεντικότητα, μέσα από την οποία θα καταφέρετε να αναπτυχθείτε αργότερα, δημιουργώντας ευκαιρίες με πολιτιστική συνάφεια και μεγαλύτερη ευαισθησία.

2. Αύξηση των πρωτοβουλιών εκπροσώπησης και αναβάθμισης των δεξιοτήτων.

   Για την προσέγγιση διαφορετικών καταναλωτικών πληθυσμών, θα πρέπει να στοχεύετε στην ποικιλομορφία σκέψης, προοπτικής και υπόβαθρου. Όπως για παράδειγμα, με τις ομάδες ευαισθητοποίησης των εργαζομένων στα πολιτισμικά πρότυπα και τις συμπεριφορές διαφορετικών ομάδων, που μπορούν να ενισχύσουν την εταιρική κουλτούρα και να δημιουργούν ένα εργατικό δυναμικό που αντικατοπτρίζει διαφορετικούς καταναλωτές.

3. Ενεργοποιήστε τις πληροφορίες και τη δράση δεδομένων.

  Τα στοιχεία δείχνουν πως τα δεδομένα και τα αναλυτικά στοιχεία επιτρέπουν μεγαλύτερη εξατομίκευση με τους καταναλωτές σε κλίμακα. Όταν κατανοούμε τα κίνητρα και την αγοραστική συμπεριφορά ενός καταναλωτή, μπορούμε να διαφοροποιήσουμε τα μηνύματά μας ανάλογα με το κοινό και να προωθήσουμε τη μετατροπή. Προσαρμοστικότητα στις ανάγκες των καταναλωτών χωρίς να αλλοιώνεται η ταυτότητα σας, οδηγεί σε καλύτερα επιχειρηματικά αποτελέσματα. 

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο μικροβιολόγος τροφίμων Φ. Γαΐτης δίνει 3+1 συμβουλές για το πως να “διώξουμε” τα φυτοφάρμακα από το σπίτι μας

Φάκελος φυτοφάρμακα: Από τις καλλιέργειες στα χαλιά και στο περιβάλλον του σπιτιού - Η «σκονισμένη» αλήθεια που πρέπει να γνωρίζετε

Επικίνδυνα πιάτα πωλούνται ευρέως στην Ελλάδα – Περιέχουν καρκινογόνα αλκαλοειδή

Ο FDA κρούει κώδωνα κινδύνου για τοξικά σερβίτσια που πωλούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα και τα οποία απελευθερώνουν καρκινογόνες ουσίες

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα