Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τρεις νεκροί και πέντε ασθενείς από Listeria στην Ουάσιγκτον

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΤρεις νεκροί και πέντε ασθενείς από Listeria στην Ουάσιγκτον
spot_img

Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό της πηγής της μόλυνσης.

Το Υπουργείο Υγείας της κομητείας Tacoma-Pierece της Ουάσιγκτον, ανακοίνωσε τρεις θανάτους και 5 ανθρώπους με λιστερίωση που νοσηλεύονται από Listeria. Όλοι οι ασθενείς είναι ή ήταν 60-70 ετών και όλοι είχαν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Το Tacoma News αναφέρει ότι «τα αποτελέσματα γενετικών δακτυλικών αποτυπωμάτων (αλληλουχία ολόκληρου του γονιδιώματος) δείχνουν ότι αυτοί οι ασθενείς πιθανότατα έχουν την ίδια πηγή μόλυνσης. Οι ασθενείς αρρώστησαν μεταξύ 27 Φεβρουαρίου και 30 Ιουνίου 2023».

- Advertisement -

Η ασθένεια είναι μια λοίμωξη που προκαλείται από το βακτήριο Listeria, το οποίο μπορεί να μολύνει τα τρόφιμα. Συνήθεις πηγές είναι το μη παστεριωμένο ή νωπό γάλα, ή τα τρόφιμα που παρασκευάζονται από μη παστεριωμένο γάλα, καθώς και άλλες πηγές ωμής τροφής.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο μικροβιολόγος τροφίμων Φ. Γαΐτης δίνει 3+1 συμβουλές για το πως να “διώξουμε” τα φυτοφάρμακα από το σπίτι μας

Φάκελος φυτοφάρμακα: Από τις καλλιέργειες στα χαλιά και στο περιβάλλον του σπιτιού - Η «σκονισμένη» αλήθεια που πρέπει να γνωρίζετε

Επικίνδυνα πιάτα πωλούνται ευρέως στην Ελλάδα – Περιέχουν καρκινογόνα αλκαλοειδή

Ο FDA κρούει κώδωνα κινδύνου για τοξικά σερβίτσια που πωλούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα και τα οποία απελευθερώνουν καρκινογόνες ουσίες

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα