Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
21.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

264 παιδιά με E. coli στον Καναδά – Έξι νήπια υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων264 παιδιά με E. coli στον Καναδά – Έξι νήπια υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση
spot_img

Κατσαρίδες και άλλες παραβάσεις εντόπισε η επιθεώρηση στην κουζίνα απ΄όπου προμηθεύονταν φαγητό οι παιδικοί σταθμοί.

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από ξέσπασμα E. Coli σε 11 παιδικούς σταθμούς στο Κάλγκαρι του Καναδά. Η αρχική ανακοίνωση των Αρχών έκανε λόγω για 50 τροφικές δηλητηριάσεις παιδιών κάτω των 5 ετών, όμως πλέον τα θύματα ανέρχονται σε 264! Από τα 37 που χρειάστηκαν νοσηλεία τα 22 νήπια, παρουσίασαν νεφρική ανεπάρκεια (αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο) και έξι παιδιά υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.

- Advertisement -

Οι 11 παιδικοί σταθμοί που έχουν κλείσει προσωρινά, τροφοδοτούνται από μία κοινή κουζίνα το KidsU Centennial – Fueling Minds Inc.  Αν και δεν έχει βρεθεί ποιο τρόφιμο ευθύνεται για την επιδημία, μετά από επιθεώρηση εντοπίστηκαν ζωντανές και νεκρές κατσαρίδες, προβλήματα στον εξοπλισμό και άλλες παραβάσεις, όπως μη συντήρηση των τροφίμων σε κατάλληλη θερμοκρασία, ακατάλληλες διαδικασίες μεταφοράς του φαγητού και μυρωδιά αερίου αποχέτευσης κοντά στο νεροχύτη.

«Δύο ζωντανές ενήλικες κατσαρίδες παρατηρήθηκαν στα πλαϊνά του εξοπλισμού από ανοξείδωτο χάλυβα γύρω από τον χώρο του πλυντηρίου πιάτων», ενώ οι παγίδες που είχαν στηθεί κοντά σε δύο νεροχύτες «είχαν τουλάχιστον 20 κατσαρίδες η καθεμία» αναφέρει η έκθεση.

Το E. coli είναι ένας τύπος βακτηρίων που μπορεί να προκαλέσει διάρροια, η οποία μπορεί να είναι αιματηρή. Ορισμένα στελέχη E. coli μπορούν να προκαλέσουν πιο σοβαρή ασθένεια. Τα περισσότερα άτομα που νοσούν από E. coli βελτιώνονται χωρίς ειδική θεραπεία εντός 10 ημερών, αλλά ένα ποσοστό μπορεί να αναπτύξει πιο σοβαρές επιπλοκές. Τα παιδιά, οι μεγαλύτεροι ενήλικες και όσοι είναι ανοσοκατεσταλμένοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο επιπλοκών από αυτό το στέλεχος E. coli.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο μικροβιολόγος τροφίμων Φ. Γαΐτης δίνει 3+1 συμβουλές για το πως να “διώξουμε” τα φυτοφάρμακα από το σπίτι μας

Φάκελος φυτοφάρμακα: Από τις καλλιέργειες στα χαλιά και στο περιβάλλον του σπιτιού - Η «σκονισμένη» αλήθεια που πρέπει να γνωρίζετε

Επικίνδυνα πιάτα πωλούνται ευρέως στην Ελλάδα – Περιέχουν καρκινογόνα αλκαλοειδή

Ο FDA κρούει κώδωνα κινδύνου για τοξικά σερβίτσια που πωλούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα και τα οποία απελευθερώνουν καρκινογόνες ουσίες

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα