Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
20.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

149 μαθητές θύματα τροφικής δηλητηρίασης σε 5 σχολεία της Ισπανίας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων149 μαθητές θύματα τροφικής δηλητηρίασης σε 5 σχολεία της Ισπανίας
spot_img

Αναστολή λειτουργίας του catering που προμήθευε τα σχολεία.

149 μαθητές και πέντε δάσκαλοι σε τέσσερα σχολεία της Πάλμα στη Ισπανία, έπαθαν τροφική δηλητηρίαση με συμπτώματα διάρροιας, κοιλιακού άλγους και εμετού. Τα τρία σχολεία είχαν κοινό catering.

- Advertisement -

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, της περιοχής αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά τη δραστηριότητα της εταιρείας που ευθύνεται για την εκδήλωση τροφικής δηλητηρίασης ενώ μετά από έρευνα στις εγκαταστάσεις του Catering εντοπίστηκαν αποκλίσεις μεταξύ της δηλωθείσας πρακτικής και της τεκμηρίωσης που παρουσίασε η εταιρεία. Συγκεκριμένα οι αρχές εντόπισαν ελλείψεις στο σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων ώστε να μπορεί «να εγγυηθεί την ασφάλεια και την υγεία του πληθυσμού»
Πηγή των τροφικών δηλητηριάσεων φαίνεται πως ήταν το ρύζι και οι δηλητηριάσεις σημειώθηκαν στις 20 Δεκεμβρίου.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο μικροβιολόγος τροφίμων Φ. Γαΐτης δίνει 3+1 συμβουλές για το πως να “διώξουμε” τα φυτοφάρμακα από το σπίτι μας

Φάκελος φυτοφάρμακα: Από τις καλλιέργειες στα χαλιά και στο περιβάλλον του σπιτιού - Η «σκονισμένη» αλήθεια που πρέπει να γνωρίζετε

Επικίνδυνα πιάτα πωλούνται ευρέως στην Ελλάδα – Περιέχουν καρκινογόνα αλκαλοειδή

Ο FDA κρούει κώδωνα κινδύνου για τοξικά σερβίτσια που πωλούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα και τα οποία απελευθερώνουν καρκινογόνες ουσίες

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα