Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
21.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

20 μαθητές δημοτικού θύματα τροφικής δηλητηρίασης στην Ιταλία

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων20 μαθητές δημοτικού θύματα τροφικής δηλητηρίασης στην Ιταλία
spot_img

Οι μαθητές κατανάλωσαν λαζάνια στο μεσημεριανό διάλειμμα σε δημοτικό σχολείο στην πόλη Pianello.

Την πρώτη ημέρα επιστροφής στο σχολείο μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων περίπου 20 μαθητές της πέμπτης και έκτης δημοτικού στο Pianello της Ιταλίας, παρουσίασαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης με πόνο στο στομάχι και εμετό, μετά το μεσημεριανό γεύμα. Ένας από τους μαθητές με πιο σοβαρά συμπτώματα πήγε στο νοσοκομείο Branca. Την υπόθεση ανέλαβε να διερευνήσει αρχικά η αστυνομία η οποία κατέσχεσε τα τρόφιμα που ενδεχομένως είναι η αιτία των τροφικών δηλητηριάσεων.

Για το μεσημεριανό διάλειμμα, σύμφωνα με το orizzontescuola , οι μαθητές καταναλώνουν φαγητό από κοντινό σούπερ μάρκετ με το οποίο έχουν συνάψει συμφωνία οι γονείς τους, καθώς το σχολείο δεν διαθέτει καντίνα. Ο ιστότοπος rainews  ανέφερε ότι η τοπική Υγειονομική Αρχή έβαλε λουκέτο στο πάγκο delicatessen του σούπερ μάρκετ. Νεότερη ενημέρωση αναφέρει ότι όλοι οι μαθητές που αρρώστησαν έφαγαν λαζάνια.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απάτη τροφίμων: Πως μας πλασάρουν Ιαπωνική τσιπούρα για… φαγκρί! Πως μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε

Το πελαγίσιο φαγκρί της μεσογείου Pargus pargus θεωρείται πολύ πιο ποιοτικό ψάρι και πιο ακριβό από την κόκκινη ιαπωνική τσιπούρα και η παραπλάνηση πάει σύννεφο!

Απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε ελληνικό ελαιόλαδο: Η απάντηση της GAEA στο cibum

H GAEA λήγει τη συνεργασία με το ελαιοτριβείο - "Κυνήγι" για να εντοπιστεί ο αγρότης/ελαιοπαραγωγός - Μετά τη Δανία και τη Ρουμανία, το ελληνικό ελαιόλαδο GAEA αποσύρεται και από Νορβηγία και Γερμανία.

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Πως σχηματίζεται η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη της καρκινογόνου ουσίας.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα