Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

20 μαθητές δημοτικού θύματα τροφικής δηλητηρίασης στην Ιταλία

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων20 μαθητές δημοτικού θύματα τροφικής δηλητηρίασης στην Ιταλία
spot_img

Οι μαθητές κατανάλωσαν λαζάνια στο μεσημεριανό διάλειμμα σε δημοτικό σχολείο στην πόλη Pianello.

Την πρώτη ημέρα επιστροφής στο σχολείο μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων περίπου 20 μαθητές της πέμπτης και έκτης δημοτικού στο Pianello της Ιταλίας, παρουσίασαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης με πόνο στο στομάχι και εμετό, μετά το μεσημεριανό γεύμα. Ένας από τους μαθητές με πιο σοβαρά συμπτώματα πήγε στο νοσοκομείο Branca. Την υπόθεση ανέλαβε να διερευνήσει αρχικά η αστυνομία η οποία κατέσχεσε τα τρόφιμα που ενδεχομένως είναι η αιτία των τροφικών δηλητηριάσεων.

- Advertisement -

Για το μεσημεριανό διάλειμμα, σύμφωνα με το orizzontescuola , οι μαθητές καταναλώνουν φαγητό από κοντινό σούπερ μάρκετ με το οποίο έχουν συνάψει συμφωνία οι γονείς τους, καθώς το σχολείο δεν διαθέτει καντίνα. Ο ιστότοπος rainews  ανέφερε ότι η τοπική Υγειονομική Αρχή έβαλε λουκέτο στο πάγκο delicatessen του σούπερ μάρκετ. Νεότερη ενημέρωση αναφέρει ότι όλοι οι μαθητές που αρρώστησαν έφαγαν λαζάνια.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο μικροβιολόγος τροφίμων Φ. Γαΐτης δίνει 3+1 συμβουλές για το πως να “διώξουμε” τα φυτοφάρμακα από το σπίτι μας

Φάκελος φυτοφάρμακα: Από τις καλλιέργειες στα χαλιά και στο περιβάλλον του σπιτιού - Η «σκονισμένη» αλήθεια που πρέπει να γνωρίζετε

Επικίνδυνα πιάτα πωλούνται ευρέως στην Ελλάδα – Περιέχουν καρκινογόνα αλκαλοειδή

Ο FDA κρούει κώδωνα κινδύνου για τοξικά σερβίτσια που πωλούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα και τα οποία απελευθερώνουν καρκινογόνες ουσίες

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα