Με τον “κουβά” η ζάχαρη και το αλάτι…
Την περασμένη Τρίτη (14.11.2023), η Wall Street Journal (WSJ) δημοσίευσε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τις διατροφικές συνήθειες των Αμερικάνων.
Το άρθρο είχε τίτλο: “The Trouble With America’s Ultra-Processed Diet” και υπότιτλο “concern is rising about ultra-processed foods in American diets, and their effects on our health”.
Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου της υπερκατανάλωσης υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων.
Σε πρόσφατο ταξίδι της, μια φίλη, μου μετέφερε τις εντυπώσεις της: όλα τα τρόφιμα είναι πολύ γλυκά! Οι Αμερικάνοι καταναλώνουν ζάχαρη με τον …κουβά! Όλα αυτά οδηγούν σε παχυσαρκία και την έναρξη μιας σειράς χρόνιων ασθενειών.
Ο ρόλος της βιομηχανίας τροφίμων είναι καίριος. Τα τρόφιμα και τα ποτά σήμερα περιέχουν πολύ αλάτι και ζάχαρη για να προκαλούν …εθισμό.
Quo vadis, βιομηχανία τροφίμων;
Email: funfood16@gmail.com
Twitter: @yanzabet