Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
24.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστήμη

ΑρχικήΕπιστήμη

Έρευνα: Οι γαλακτοπαραγωγοί μπορούν να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή

Οι γαλακτοπαραγωγοί σε πολλά μέρη του κόσμου, αντιμετωπίζουν ένα κλίμα αύξησης της θερμοκρασίας, όμως υπάρχουν τρόποι για να προσαρμοστούν σε αυτό.

Έρευνα: εσπεριδοειδή ανεκτικά σε θανατηφόρα ασθένεια

Οι επιστήμονες έχουν ξεκινήσει έρευνες για την αναπαραγωγή φυτών ανεκτικών στην HLB

Μελέτη: Ποιοι παράγοντες οδηγούν τις αποφάσεις των καταναλωτών κατά την αγορά γάλακτος;

Η αξιολόγηση των προτιμήσεων των καταναλωτών, που σχετίζονται με τα κοινωνικοδημογραφικά χαρακτηριστικά των ατόμων, θα μπορούσε να είναι σημαντική για τη χάραξη πιο αποτελεσματικών στρατηγικών μάρκετινγκ που βασίζονται σε μια πιο στοχευμένη επικοινωνία

Ποιο είναι το “μαγικό” φρούτο που καταπολεμά την ελκώδη κολίτιδα – Νέα επιστημονική μελέτη

Το ελεύθερο εκχύλισμα πολυφαινόλης του φρούτου έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες με προστατευτικά αποτελέσματα έναντι της ελκώδους κολίτιδας

Μαχαιροπίρουνα: Πως επηρεάζουν τη γευστική εμπειρία

Το φαγητό έχει πιο αλμυρή γεύση όταν τρώγεται με την χρήση μαχαιριού, ενώ ‘’φαίνεται’’ πιο πυκνό και ακριβό όταν τρώγεται με ένα ελαφρύ πλαστικό κουτάλι!

Νευροεπιστήμη: Αυτό που τρώμε καθορίζει τι θα επιλέξουμε να φάμε στην συνέχεια

Μελετάται ο μηχανισμός με τον οποίο τα τρόφιμα που τρώμε σε μεγάλες ποσότητες τροποποιούν τη γεύση μας και έτσι επηρεάζονται οι επιλογές στο επόμενο διάστημα

Ηθική στα τρόφιμα: Οι δεοντολογικές επιπτώσεις της ψηφιακής διασύνδεσης των εταιρειών

Ένα μεγάλο θέμα της σύγχρονης βιομηχανίας τροφίμων, είναι η διερεύνηση των επιπτώσεων της ψηφιακής συνεργασίας στην αλυσίδα εφοδιασμού

Μελέτη για την εκτίμηση της δυναμικής των παθογόνων στα τρόφιμα: Η αποτελεσματικότητα των Ευρωπαϊκών κανόνων

Η δοκιμασία πρόκλησης είναι σήμερα το πιο αποτελεσματικό εργαλείο για την εκτίμηση της δυναμικής ανάπτυξης των παθογόνων μικροοργανισμών στα τρόφιμα, εάν έχει σχεδιαστεί και εφαρμοστεί με σχολαστικό τρόπο

Βρουκέλλωση: Ο μεγάλος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία – Εστίες μόλυνσης και συμπτώματα

Η βρουκέλλωση προκαλεί συνήθως συμπτώματα που ομοιάζουν με αυτά της γρίπης, συμπεριλαμβανομένου του πυρετού, της αδυναμίας, της κακουχίας και της απώλειας βάρους.

Συσκευασία τροφίμων: Η Μελέτη Ελληνικών Πανεπιστημίων για την ενίσχυση των επιδόσεων φιλμ στις “έξυπνες” συσκευασίες

Τα νανοσύνθετα CS/PVOH/CuMt και CS/PVOH/TiMt είναι πολλά υποσχόμενα υλικά για ενεργές μεμβράνες συσκευασίας τροφίμων

Έρευνα: Τα υποπροϊόντα μήλου, ως βιώσιμο υπόστρωμα σε προζύμι και σε προϊόντα αρτοποιίας

Το στερεό υπόλειμμα που αντιπροσωπεύει το 20-35% του βάρους των φρέσκων μήλων, αναμίχθηκε με αλεύρι σίτου με αποτέλεσμα να αυξηθεί σημαντικά η θρεπτική αξία στο προζύμι

Έρευνα: Αδήλωτο το σουσάμι στις ετικέτες στο 56% των προϊόντων!

Ζωτικής σημασίας η σαφής και συγκεκριμένη επισήμανση του προϊόντος για την πρόληψη ανεπιθύμητων συνεπειών, ειδικά αναφυλαξίας

Παραγωγή φρέσκιας κομμένης σαλάτας: Μεθοδολογία αξιολόγησης συστημάτων διαχείρισης

Οι φρέσκιες κομμένες σαλάτες είναι πλέον καθημερινή επιλογή για πολλούς καταναλωτές. Για τους επιστήμονες τροφίμων παραμένουν ένα ευαίσθητο τρόφιμο που απαιτεί φροντίδα στην παραγωγή και την διακίνησή του.

Η έκθεση στις χημικές ουσίες των πλαστικών συνδέεται με υψηλή χοληστερόλη και καρδιαγγειακές παθήσεις

Τα πλαστικά, μέρος της σύγχρονης ζωής, είναι χρήσιμα, αλλά μπορούν να αποτελέσουν σημαντική πρόκληση για το περιβάλλον και μπορεί επίσης να αποτελέσουν πρόβλημα υγείας

Η κάνναβη μπορεί να περιέχει βαρέα μέταλλα – Κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών

Είδη κάνναβης έχουν εγγενή ικανότητα να απορροφούν βαρέα μέταλλα από το έδαφος, καθιστώντας τα χρήσιμα για την αποκατάσταση μολυσμένων τοποθεσιών.

Το DNA στο πιάτο σου – Το πρώτο ελληνικό βιβλίο για τη διατροφογενετική

Πώς μπορούμε να εξατομικεύσουμε 100%  τις διατροφικές μας συνήθειες με βάση τις γενετικές μας ευαισθησίες και προδιαθέσεις

Sarcocornia perennis : Το νέο και πολλά υποσχόμενο υποκατάστατο αλατιού

Η πιθανή χρήση των ειδών Salicornia και Sarcocornia ως φυτικής πηγής για ανθρώπινη κατανάλωση θεωρείται πολλά υποσχόμενη, δεδομένης της υψηλής διατροφικής τους αξίας σε φυσικά μέταλλα και ιχνοστοιχεία

Έλλειψη διαύγειας στη μπύρα: Αιτίες, συνέπειες και τρόποι βελτίωσης – Νέα μελέτη

 Ο σχηματισμός θολότητας στην μπύρα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα ποιότητας, καθώς επηρεάζει πρωτίστως τη διάρκεια ζωής αλλά και τη γεύση της

Επιστημονική μελέτη: Η συνεισφορά της φέτας στην διατροφή των Ελλήνων

Περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και αλάτι. Πιθανές στρατηγικές της γαλακτοβιομηχανίας

Έρευνα: oleogel εμπλουτισμένο με αντιοξειδωτικά ως αντικαταστάτης λίπους σε muffin

Η χρήση oleogel ή ελαιογέλης,  έχει τραβήξει πρόσφατα την προσοχή της βιομηχανίας τροφίμων ως μια νέα εναλλακτική τεχνολογία που μετατρέπει φυσικά το υγρό λάδι...

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img
spot_img

Must read

580 ειδοποιήσεις στο RASFF για υπερβολική ποσότητα φυτοφαρμάκων σε φρούτα και λαχανικά – Οι περισσότερες από την Τουρκία!

Οι Τούρκικες πιπεριές έχουν τα περισσότερα φυτοφάρμακα - Ανακοίνωση της Incofruit Hellas.

Ανάκληση γάλακτος από ελληνικά σούπερ μάρκετ – Περιέχει ρινίσματα πλαστικού

Mε την εφαρμογή των μη αποσπώμενων πωμάτων στις φιάλες του πλήρους γάλακτος, υπάρχει πιθανότατα να πέσουν μέσα στη φιάλη ρινίσματα πλαστικού

Επικίνδυνα καλλυντικά και στην Ελλάδα – Μετά το σαμπουάν ανακλήθηκε αφρόλουτρο και γνωστό καλλυντικό προσώπου

Ανακλήσεις επικίνδυνων ειδών προσωπικής φροντίδας από τον ΕΟΦ.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο