Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
19.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέα

Prosecco χωρίς θειώδη; Κι όμως είναι αλήθεια!

Μια νέα τάση στην οινοπαραγωγή, που δίνει περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές.

Ποια προϊόντα μπαίνουν στο “Καλάθι του Πάσχα”

Από τις 24 Απριλίου 2024 έως και τις 4 Μαΐου 2024 το «Καλάθι του Πάσχα».

Ioniki: Συνοδοιπόρος στο συνάνθρωπο

Το 2023 πρόσφερε 35.850 μερίδες φαγητού.

Τα ξενοδοχεία Αττικής στη Συμμαχία για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων

Η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού στην εθελοντική συμφωνία συνεργασίας «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων».

Ανάκληση Μπύρας KRONENBOURG λόγω αιθυλενογλυκόλης – Σοβαρός κίνδυνος

Δύο παρτίδες μπύρας Kronenbourg ανακλήθηκαν από την αγορά της Γαλλίας λόγω κινδύνου δηλητηρίασης.

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, αλιευτικά προϊόντα, γαλακτοκομικά προϊόντα και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ποια ευρωπαϊκή χώρα καταναλώνει περισσότερο αλκοόλ και πόσο πίνουν οι Έλληνες

Στοιχεία του ΠΟΥ από όλη την Ευρώπη για την κατά κεφαλήν κατανάλωση αλκοόλ.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.

Η πρώτη εγκεκριμένη γευσιγνωσία καλλιεργημένου κρέατος στην ΕΕ είναι γεγονός

Η Meatable οδηγεί την αγορά εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη.

Αλλάζουν σχήμα τα μπουκάλια Coca Cola και Sprite μετά από δεκαετίες

Επανασχεδιασμός μπουκαλιών για την Coca Cola και μείωση του πλαστικού.

Η άποψη του Frédéric Leroy για την κατανάλωση κρέατος και το περιβάλλον

Η παραγωγή και κατανάλωση κρέατος και το...κλίμα.

Ρετσίνα – Μαλαγκουζιά: Μελέτη του Γεωπονικού Αθήνας για τον εμπλουτισμό τους με αντιοξειδωτικά

Επιπτώσεις στο μαύρισμα και στο φαινολικό περιεχόμενο.

Σεφ και εργαζόμενοι σε εστιατόρια δεν γνωρίζουν πώς να διαχειριστούν τον νοροϊό

Αποτελέσματα έρευνας σε 829 εστιατόρια της Δανίας.

Nestlé: Πτώση των μετοχών μετά τις καταγγελίες για τα δύο μέτρα και σταθμά στο βρεφικό γάλα – Με κυρώσεις απειλούν οι αρχές της Ινδίας

Η Αρχή Ασφάλειας και Προτύπων Τροφίμων της Ινδίας, έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την αντικανονική περιεκτικότητα σε ζάχαρη στα προϊόντα Cerelac της Nestlé.

Φρέσκος βασιλικός ευθύνεται για 12 τροφικές δηλητηριάσεις στις ΗΠΑ

Έρευνα επιδημίας σαλμονέλωσης από φρέσκο βιολογικό βασιλικό.

Νέα ανάκληση παγωτού Magnum από τη Unilever – Κίνδυνος πνιγμού

Αυξάνονται τα παγωτά Magnum που πωλούνται σε Βρετανία και Ιρλανδία και που πιθανόν να περιέχουν μεταλλικά ή πλαστικά κομμάτια.

Μετάδοση της γρίπης των πτηνών στον άνθρωπο – 463 θάνατοι – Ανησυχία του ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εξέφρασε σήμερα την «τεράστια ανησυχία του» για την αυξανόμενη εξάπλωση του στελέχους H5N1 της γρίπης των πτηνών σε άλλα είδη, ανάμεσά τους και άνθρωποι.

Λάθος ημερομηνίες λήξης στα τρόφιμα: Γιατί συμβαίνουν και ποιος φταίει

Πολλές οι ανακλήσεις προϊόντων λόγω λάθους ημερομηνίας λήξης.

Ανάκληση μαχαιριών στην Ιταλία λόγω τοξικότητας

Μόλυνση καταναλωτών από χρώμιο μέσω μαχαιριών.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, αλιευτικά προϊόντα, γαλακτοκομικά προϊόντα και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης