Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

EFSA: Τροποποίηση του υφιστάμενου ανώτατου ορίου καταλοίπων για την ουσία sedaxane στις πατάτες

ΑρχικήPicksNews LineEFSA: Τροποποίηση του υφιστάμενου ανώτατου ορίου καταλοίπων για την ουσία sedaxane στις πατάτες
spot_img

Η απόφαση της EFSA στην αίτηση για τροποποίηση του υφιστάμενου ανώτατου ορίου καταλοίπων (ΑΟΚ) για τη δραστική ουσία sedaxane στις πατάτες.

Σύμφωνα με το άρθρο 6 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 396/2005, η αιτούσα Syngenta France SAS υπέβαλε αίτηση στην αρμόδια εθνική αρχή της Γαλλίας για την τροποποίηση του υφιστάμενου ανώτατου ορίου καταλοίπων (ΑΟΚ) για τη δραστική ουσία sedaxane στις πατάτες.

Ο όμιλος Syngenta, που ιδρύθηκε το 2000, είναι σήμερα ο παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα του και παρέχει λύσεις προστασίας σπόρων και καλλιεργειών σε αγρότες σε όλο τον κόσμο.

H επιτροπή διαπίστωσε ότι τα στοιχεία που υποβλήθηκαν προς υποστήριξη του αιτήματος ήταν επαρκή για τη συναγωγή πρότασης ΑΟΚ για τις πατάτες. Διατίθενται επαρκείς αναλυτικές μέθοδοι για την επιβολή της νομοθεσίας για τον έλεγχο των καταλοίπων του σεδαξανίου στο υπό εξέταση εμπόρευμα στο επικυρωμένο όριο ποσοτικού προσδιορισμού (LOQ) 0,01 mg/kg.

Με βάση τα αποτελέσματα της εκτίμησης κινδύνου, η EFSA κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη πρόσληψη υπολειμμάτων που προκύπτει από τη χρήση σεδαξάνης σύμφωνα με την προβλεπόμενη γεωργική πρακτική είναι απίθανο να αποτελέσει κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο