Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2024
13.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΑ: Ανάκληση 240 τόνων κονσερβοποιημένου μοσχαρίσιου κρέατος λόγω μολύβδου

ΑρχικήΝέαΗΠΑ: Ανάκληση 240 τόνων κονσερβοποιημένου μοσχαρίσιου κρέατος λόγω μολύβδου
spot_img

cibum team

H Crider Foods of Stillmore, GA στις ΗΠΑ ανακάλεσε 240 τόνους βόειου κρέατος με σάλτσα  σε κονσέρβες, λόγω του υψηλού επιπέδου μολύβδου στο μείγμα μπαχαρικών που περιέχουν. Όπως ανακοίνωσε η FSIS τα προϊόντα παρήχθησαν στις 22 Οκτωβρίου του 2020 κα στις 15 Μαρτίου 2021.

 «Το πρόβλημα ανακαλύφθηκε κατά τη συνηθισμένη δειγματοληψία επιτήρησης που πραγματοποιήθηκε από κρατική αρχή. Διαπιστώθηκε ότι ένα μείγμα μπαχαρικών που χρησιμοποιήθηκε από εξωτερικό προμηθευτή περιείχε μη ασφαλή επίπεδα μολύβδου. Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει αυτά τα προϊόντα καλούνται να μην τα καταναλώσουν. Αυτά τα προϊόντα πρέπει να πεταχτούν ή να επιστραφούν στον τόπο αγοράς», αναφέρει η ανακοίνωση ανάκλησης..

Λόγω της μεγάλης διάρκειας ζωης του προϊόντος υπάρχει ανησυχία ότι οι κονσέρβες μπορεί να υπάρχουν αχρησιμοποίητες στα σπίτια των καταναλωτών. Ο μόλυβδος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για βρέφη και παιδιά και μπορεί να προκαλέσει ποικίλα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων μαθησιακών δυσκολιών.

Πηγή: FSN 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νεκρό ποντίκι σε Ελληνικό κατεψυγμένο σπανάκι γνωστής εταιρείας – Επώνυμη καταγγελία στο cibum (φωτογραφίες)

O αναγνώστης του cibum αποφάσισε να κάνει επώνυμα την καταγγελία του αφού όπως εξηγεί δεν βρήκε άκρη με τις αρμόδιες υπηρεσίες

Προσοχή: Ανακαλούνται ήδη Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα – Ίσως είναι αποθέματα προηγούμενων ετών

Η αγορά έχει γεμίσει από τώρα με χριστουγεννιάτικες σοκολάτες, όμως ήδη άρχισαν να ανακαλούνται...

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο