Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Άρση των μέτρων: Τι ισχύει για self test εργαζομένων, τραπέζια εστιατορίων, δεξιώσεις και παραλίες

ΑρχικήΝέαΆρση των μέτρων: Τι ισχύει για self test εργαζομένων, τραπέζια εστιατορίων, δεξιώσεις και παραλίες
spot_img

cibum team

Τέλος οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους και τα self test σε εργαζόμενους από σήμερα. Από τη Δευτέρα αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα.

Η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας που είναι πλέον σαφής οδήγησε στην σχεδόν καθολική άρση των περιορισμών από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου και μόνο ελάχιστα μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ.

Τέλος οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους και τα self test σε εργαζόμενους

Την απελευθέρωση των δραστηριοτήτων που δεν επιβαρύνουν την επιδημιολογική κατάσταση ανακοίνωσε κατά την έναρξη της τοποθέτησής της στη συνέντευξη τύπου η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου. Συγκεκριμένα, έγινε ομόφωνα δεκτή από την Επιτροπή η εξαίρεση των πλήρως εμβολιασμένων εργαζόμενων από την υποχρέωση των self test και η διατήρηση της μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και στους εξωτερικούς όπου υπάρχει συγχρωτισμός. «Δηλαδή επιτρέπεται να βγάλουμε τη μάσκα μόνο όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός. Θεωρούμε τη μάσκα ως τη σημαντικότερη προστασία έναντι του κορωνοϊού», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Παπαευαγγέλου.

Με τη σειρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασε αναλυτικά τα μέτρα που αίρονται, αρχής γενομένης από σήμερα. Η διατήρηση της υποχρέωσης χρήσης μάσκας εξακολουθεί να ισχύει σε εσωτερικούς χώρους χωρίς εξαιρέσεις, ενώ καταργούνται οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός.

Επιπλέον, από τις 28 Ιουνίου:

– Αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα

– Αίρεται η υποχρέωση self test για τους εργαζόμενους και τους αθλούμενους στα γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους

– Στην εστίαση, τα έξι άτομα ανά τραπέζι αυξάνονται σε 10

– Στις δεξιώσεις το ανώτερο όριο ορίζεται στα 300 άτομα

– Στις οργανωμένες παραλίες επιτρέπονται έως 120 άτομα ανά 1.000 τμ

– Οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου, που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου (Β κατηγορία), δύνανται να επανέλθουν στην εργασία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία. Το ίδιο ισχύει και για τους υπαλλήλους των ομάδων υψηλού κινδύνου (Α κατηγορία), αλλά σε θέσεις που δεν έχουν επαφή με κοινό.

Δείτε επίσης:

Ξενοδοχοϋπάλληλοι: τι προβλέπεται για τους ανεμβολίαστους 

Τουρισμός: Την έλλειψη προσωπικού σε τουρισμό και εστίαση στην Ελλάδα, σχολιάζουν οι Financial Times 

Μισθός ξενοδοχοϋπαλλήλων: 792€ ο χαμηλότερος. Αναλυτικά οι μισθοί 

Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Επίδομα 534 €. Τι δικαιούνται οι εποχικοί εργαζόμενοι είτε προσληφθούν είτε όχι  

Ποια είναι η βιταμίνη που βοηθά στη σύλληψη και «πολεμά» την υπογονιμότητα 

VEGAN: Εγκρίθηκε το πρώτο κοτόπουλο εργαστηρίου 

Επιστήμη: Βρέθηκε γονίδιο σε πουλερικά που ενισχύει την άμυνα στο Campylobacter 

H πιστοποίηση ποιότητας προϊόντων της ΕΕ. Ετικέτες ποιότητας. ΠΟΠ, ΠΓΕ, ΕΠΙΠ, βιολογικά. 

Κατακτά και την γαλλική αγορά η ελληνική Stevia. Η Stevia Hellas επεκτείνει τις εξαγωγές στο εξωτερικό. 

Επιστήμονες τροφίμων: Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου 

Euro … μπάρμπεκιου: Ελληνική συμμετοχή με burger μουσακά! 

Η σχέση μας με το φαγητό, είναι καθαρά προσωπική υπόθεση 

FAO: Ο δείκτης τιμών τροφίμων εκτινάχθηκε στο υψηλότερο δεκαετίας 

IFST: Διαδικτυακό σεμινάριο «αισθήσεις και αντίληψη φαγητού» 

EFSA: «ΟΧΙ» στο διοξείδιο του τιτανίου και στις ζωοτροφές 

Alert: Σειρά κρουσμάτων σαλμονέλωσης από πεπόνια σε 12 Ευρωπαϊκές χώρες 

Επικίνδυνες για τον εγκέφαλο, βρεφικές τροφές στις ΗΠΑ. Υψηλά επίπεδα αρσενικού. 


Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα