Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου, 2024
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

700 τροφικές δηλητηριάσεις στο εστιατόριο της Airbus – Βρέθηκε η αιτία

ΑρχικήΝέαΔιεθνή700 τροφικές δηλητηριάσεις στο εστιατόριο της Airbus – Βρέθηκε η αιτία
spot_img

Νοροϊός η αιτία της δηλητηρίασης εκατοντάδων εργαζομένων στη Airbus στο Χριστουγεννιάτικο δείπνο.

Παραμονές Χριστουγέννων η αεροπορική εταιρεία Airbus διοργάνωσε γιορτή για 2.600 εργαζόμενους, στο εστιατόριο του εργοστασίου της, στο Montoir-de-Bretagne στη βορειοδυτική Γαλλία. Όμως 700 από τους προσκεκλημένους, μετά το πλούσιο δείπνο αρρώστησαν σοβαρά με γαστρεντερικά συμπτώματα, διάρροια και εμετό καθώς και μέθη, πυρετό και πονοκέφαλο. Το μενού περιελάμβανε ένα πιάτο με τυρί, ένα ορεκτικό με χτένια, μια τερίνα φουά γκρα, μοσχάρι κοκκινιστό και ένα πιάτο με αστακό και για επιδόρπιο σύμφωνα με την The Guardian, κορμό παγωτό και μους σοκολάτας. Οι περισσότεροι εμφάνισαν τα συμπτώματα σε 24 έως 48 ώρες μετά το φαγητό.

Στη αρχή ενοχοποιήθηκε το τυρί αλλά τελικά «αθωώθηκε» καθώς σύμφωνα με την Περιφερειακή Υπηρεσία Υγείας (ARS) που  δημοσίευσε τα συμπεράσματα της έρευνάς της, ευθύνεται ένας νοροϊός ενώ αποκλείστηκε αστοχία στον χειρισμό των τροφίμων στην κουζίνα του εστιατορίου, καθώς η έρευνα δεν έδειξε καμία μη συμμόρφωση.

Η Περιφερειακή Υπηρεσία Υγείας (ARS) του Pays de la Loire έδωσε κάποιες διευκρινίσεις. «Λαμβάνοντας υπόψη τα κλινικά σημεία που παρουσιάζουν οι ασθενείς και τους χρόνους εμφάνισης των συμπτωμάτων, ο οργανισμός θεωρεί πολύ πιθανό να υπάρχει μόλυνση με νοροϊό , τον ιό της γαστρεντερίτιδας που είναι ήδη υπεύθυνος την ίδια περίοδο μόλυνσης των περιοχών εκτροφής στρειδιών» όπως ανέφερε η ARS στη Le Figaro. Ωστόσο, η ακριβής προέλευση της μόλυνσης δεν έχει διευκρινιστεί.

 Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του χρόνου η Γαλλία που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και καταναλωτής στρειδιών στην Ευρώπη τέθηκε σε συναγερμό μετά από μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις από νοροϊό λόγω κατανάλωσης στρειδιών. Στο Νομό Vendee απαγορεύτηκε η αλιεία,  συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και εμπορία οστρακοειδών που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση, που προέρχεται από την περιοχή Chenaux du Payré, λόγω «αρκετών περιπτώσεων συλλογικής τροφικής δηλητηρίασης». Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο καταγράφηκαν στην Ευρώπη περισσότερες από 300 δηλητηριάσεις από στρείδια.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο