Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2024
12.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

88 τροφικές δηλητηριάσεις σε εκδήλωση για την ημέρα της γυναίκας στον Καναδά

ΑρχικήΝέαΔιεθνή88 τροφικές δηλητηριάσεις σε εκδήλωση για την ημέρα της γυναίκας στον Καναδά
spot_img

Τα τρόφιμα του catering ήταν μολυσμένα με Bacillus cereus.

Περισσότεροι από 80 άνθρωποι υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση κατά της διάρκεια εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο Orangeville, αναφέρει η Υπηρεσία δημόσιας υγείας Wellington-Dufferin-Guelph στον Καναδά.

Το περιστατικό συνέβη στις 8 Μαρτίου και περίπου 244 επισκέπτες παρακολούθησαν στο Best Western Plus Orangeville & Suites, ένα γεύμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Τουλάχιστον 88 από αυτούς τους καλεσμένους αρρώστησαν με εμετό, διάρροια, πονοκεφάλους και ναυτία μετά την κατανάλωση μολυσμένου φαγητού σύμφωνα με το guelphtoday. 

Οι κύριοι ένοχοι ήταν οι γλυκοπατάτες και η κινόα που σερβιρίστηκε με κοτόπουλο, το οποίο παρασκευάστηκε από εξωτερικό catering. Οι επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας διαπίστωσαν ότι τα τρόφιμα ήταν μολυσμένα με το βακτήριο Bacillus cereus, το οποίο ζει στο έδαφος και μπορεί εύκολα να προσκολληθεί σε λαχανικά και φρούτα. 

Μετά από ελέγχους διαπιστώθηκε ότι οι εργαζόμενοι στο κέτερινγκ σε διατήρησαν σε κατάλληλες θερμοκρασίες την κινόα και τις γλυκοπατάτες που έμειναν για πολύ χρόνο σε θερμοκρασία δωματίου.

Η παρατεταμένη παραμονή σε αυτήν την «επικίνδυνη ζώνη θερμοκρασίας» (από 4 έως 60 βαθμούς Κελσίου) είναι αυτό που επέτρεψε την ανάπτυξη των «επικίνδυνων συγκεντρώσεων βακτηριακών κυττάρων ή τοξινών», ανέφερε η έκθεση των επιθεωρητών. 

Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν επίσης ότι η γλυκοπατάτα δεν είχε πλυθεί πριν από την κοπή, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα ανάπτυξης βακτηρίων από επιφανειακή μόλυνση. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο