Τρίτη, 25 Μαρτίου, 2025
16.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

88 τροφικές δηλητηριάσεις σε εκδήλωση για την ημέρα της γυναίκας στον Καναδά

ΑρχικήΝέαΔιεθνή88 τροφικές δηλητηριάσεις σε εκδήλωση για την ημέρα της γυναίκας στον Καναδά
spot_img

Τα τρόφιμα του catering ήταν μολυσμένα με Bacillus cereus.

Περισσότεροι από 80 άνθρωποι υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση κατά της διάρκεια εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο Orangeville, αναφέρει η Υπηρεσία δημόσιας υγείας Wellington-Dufferin-Guelph στον Καναδά.

- Advertisement -

Το περιστατικό συνέβη στις 8 Μαρτίου και περίπου 244 επισκέπτες παρακολούθησαν στο Best Western Plus Orangeville & Suites, ένα γεύμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Τουλάχιστον 88 από αυτούς τους καλεσμένους αρρώστησαν με εμετό, διάρροια, πονοκεφάλους και ναυτία μετά την κατανάλωση μολυσμένου φαγητού σύμφωνα με το guelphtoday. 

Οι κύριοι ένοχοι ήταν οι γλυκοπατάτες και η κινόα που σερβιρίστηκε με κοτόπουλο, το οποίο παρασκευάστηκε από εξωτερικό catering. Οι επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας διαπίστωσαν ότι τα τρόφιμα ήταν μολυσμένα με το βακτήριο Bacillus cereus, το οποίο ζει στο έδαφος και μπορεί εύκολα να προσκολληθεί σε λαχανικά και φρούτα. 

Μετά από ελέγχους διαπιστώθηκε ότι οι εργαζόμενοι στο κέτερινγκ σε διατήρησαν σε κατάλληλες θερμοκρασίες την κινόα και τις γλυκοπατάτες που έμειναν για πολύ χρόνο σε θερμοκρασία δωματίου.

Η παρατεταμένη παραμονή σε αυτήν την «επικίνδυνη ζώνη θερμοκρασίας» (από 4 έως 60 βαθμούς Κελσίου) είναι αυτό που επέτρεψε την ανάπτυξη των «επικίνδυνων συγκεντρώσεων βακτηριακών κυττάρων ή τοξινών», ανέφερε η έκθεση των επιθεωρητών. 

Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν επίσης ότι η γλυκοπατάτα δεν είχε πλυθεί πριν από την κοπή, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα ανάπτυξης βακτηρίων από επιφανειακή μόλυνση. 

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εσείς γνωρίζετε πόσα γλυκαντικά καταναλώνετε; Τα απογοητευτικά αλλά και αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης

Το κόλπο της βιομηχανίας τροφίμων για να μην φαίνεται ότι ξεπερνά το νομοθετημένα όρια για την παρουσία γλυκαντικών, αλλά και να επιτυγχάνει ένα βέλτιστο γευστικό προφίλ

Αλουμίνιο στις σοκολάτες: Μέγιστο αποδεκτό όριο και πιθανοί κίνδυνοι

Γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής της FASFC για το ανώτατο αποδεκτό όριο παρουσίας αλουμινίου σε σκόνη κακάο και σε σοκολάτα και σε προϊόντα σοκολάτας.

Ενεργειακά ποτά: Συμπεράσματα έρευνας για τις επιπτώσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα των εφήβων

Συλλογή δεδομένων από 5.000 εφήβους για την κατανάλωση ενεργειακών ποτών και τις επιπτώσεις της στην υγεία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα