Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
21.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αλλαντίαση: Αποστολή φαρμάκου από την Ελβετία για να σωθούν ασθενείς στο Βιετνάμ – Ένας νεκρός

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑλλαντίαση: Αποστολή φαρμάκου από την Ελβετία για να σωθούν ασθενείς στο Βιετνάμ - Ένας νεκρός
spot_img

Αποστολή φαρμάκου μέσω ΠΟΥ – Η ποσότητα που διέθετε η χώρα δεν έφτασε για όλα τα θύματα.

Μεταξύ 13 και 20 Μαΐου έξι άτομα στην πόλη Thu Duc City στο Βιετνάμ, δηλητηριάστηκαν με αλλαντίαση, αφού έφαγαν χοιρινό κρέας μπολόνια που πωλούνταν από πλανόδιους πωλητές και ένας λόγω κατανάλωσης ενός είδους τροφής που είχε υποστεί ζύμωση. Το Υπουργείο Υγείας του Thu Duc είπε ότι η Μπολόνια παρήχθη από μια παράνομη εγκατάσταση στην πόλη, η οποία λειτουργούσε τους τελευταίους δύο μήνες παρά το γεγονός ότι δεν είχε άδεια.

Από τους έξι ασθενείς, οι τρεις ηλικίας 10-14 ετών ήταν σε σταθερή κατάσταση αφού τους χορηγήθηκε BAT στο HCMC’s Children’s Hospital 2 λίγο μετά τη διάγνωση. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι το φάρμακο που χορηγήθηκε σε αυτά τα παιδιά ήταν η τελευταία δόση στο Βιετνάμ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απέστειλε σπάνιο φάρμακο στο HCMC για τη θεραπεία των άλλων τριών ασθενών η κατάσταση των οποίων ήταν κρίσιμη αλλά ο ένας υπέκυψε λίγο μετά την άφιξη του φαρμάκου.

Έξι φιαλίδια με επτασθενή αντιτοξίνη αλλαντίασης (ΒΑΤ) έφθασαν από την Ελβετία για να χορηγηθούν σε τρεις από τους ασθενείς, ηλικίας 18, 26 και 45 ετών, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Ωστόσο, ο 45χρονος ασθενής στο Gia Dinh πέθανε το βράδυ της Τετάρτης προτού του κάνουν ένεση με το φάρμακο, ανακοίνωσε το νοσοκομείο το πρωί της Πέμπτης.

Το φάρμακο παράγεται από την Emergent BioSolutions Canada Inc., και εξουδετερώνει αποτελεσματικά όλους τους γνωστούς ορότυπους της τοξίνης. Χωρίς αυτό, οι ασθενείς με αλλαντίαση θα μπορούσαν να παραλύσουν μόνιμα.

Η τροφιμογενής αλλαντίαση χαρακτηρίζεται από φθίνουσα, χαλαρή παράλυση που μπορεί να προκαλέσει αναπνευστική ανεπάρκεια. Τα πρώιμα συμπτώματα περιλαμβάνουν έντονη κόπωση, αδυναμία και ίλιγγο, ακολουθούμενα συνήθως από θολή όραση, ξηροστομία και δυσκολία στην κατάποση και την ομιλία. Μπορεί επίσης να εμφανιστούν έμετοι, διάρροια, δυσκοιλιότητα και κοιλιακό πρήξιμο. Η ασθένεια μπορεί να εξελιχθεί σε αδυναμία στον αυχένα και στα χέρια, μετά την οποία επηρεάζονται οι αναπνευστικοί μύες και οι μύες του κάτω μέρους του σώματος.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα