Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανάκληση σοκολάτας Dubai λόγω απουσίας σήμανσης αλλεργιογόνου – Ειδοποίηση στο σύστημα Rappel

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑνάκληση σοκολάτας Dubai λόγω απουσίας σήμανσης αλλεργιογόνου - Ειδοποίηση στο σύστημα Rappel
spot_img

Σοκολάτα Dubai αποσύρεται από την αγορά λόγω κινδύνου για αλλεργικούς καταναλωτές.

Σε ανάκληση προϊόντος προχώρησαν οι γαλλικές αρχές, μετά την ανίχνευση σοβαρής παράλειψης στην επισήμανση των συστατικών σε σοκολάτα που διατίθεται στην αγορά. Πρόκειται για τη «Tablette de chocolat original avec coeur à la crème Bueno», ενός προϊόντος 200 γραμμαρίων με επικάλυψη σοκολάτας και γέμιση φουντουκιού και kadayif, που κυκλοφορεί υπό την εμπορική ονομασία The Original Dubai Chocolat.

- Advertisement -

Η ανάκληση αφορά όλους τους αριθμούς παρτίδας του προϊόντος και ισχύει για την πανελλαδική αγορά της Γαλλίας, όπου διακινείται μέσω διαφόρων σημείων πώλησης. Το προϊόν φυλάσσεται σε θερμοκρασία δωματίου και κατατάσσεται στα γλυκίσματα και τα προϊόντα σοκολάτας.

Η αιτία της ανάκλησης είναι η μη αναγραφή της παρουσίας του αλλεργιογόνου σιταριού στην ετικέτα, γεγονός που συνιστά σοβαρό κίνδυνο για άτομα με αλλεργία στη γλουτένη ή/και στο σιτάρι. Η απουσία αυτής της κρίσιμης πληροφορίας από τη συσκευασία του προϊόντος μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες αντιδράσεις, από ήπια συμπτώματα έως σοβαρά περιστατικά αλλεργικού σοκ.

Οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους το εν λόγω προϊόν καλούνται να επικοινωνήσουν με το σημείο αγοράς για περαιτέρω οδηγίες. Η αποζημίωση θα γίνει βάσει των επιμέρους διαδικασιών που έχει ορίσει ο κάθε διανομέας και όχι μέσω ενιαίας πολιτικής επιστροφών.

Η ειδοποίηση δημοσιεύτηκε στις 23 Απριλίου 2025 στην επίσημη πλατφόρμα rappel.conso.gouv.fr, όπου μπορεί να βρεθεί αναλυτική λίστα των σημείων πώλησης και περισσότερες πληροφορίες για την πορεία της ανάκλησης.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος

Σεμινάριο cibumLEARNING: Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα Precautionary Allergens Labelling in food PAL Advanced Training Course

To cibum σας παρουσιάζει τo πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα με θέμα Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα / Precautionary Allergens Labelling in food

Και άλλο δημοφιλές ψάρι με υψηλά επίπεδα τοξικού υδραργύρου (και δεν είναι τόνος)

Συναγερμός για άλλο ένα ψάρι με υδράργυρο πάνω από τα όρια
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα