Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: 500 κρούσματα σαλμονέλας από χοιρινό – Το μεγαλύτερο ξέσπασμα Salmonella Infantis στην Ευρώπη

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΔιεθνή: 500 κρούσματα σαλμονέλας από χοιρινό - Το μεγαλύτερο ξέσπασμα Salmonella Infantis στην Ευρώπη
spot_img

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πληγεί από επιδημία σαλμονέλας που συνδέεται με προϊόντα scratching χοιρινού κρέατος.

Μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου είχαν αναφερθεί 534 ασθενείς, με την πλειοψηφία να αρρωσταίνει από τον Ιούνιο και στην κορύφωσή της, 80 άνθρωποι αρρώστησαν, μέσα σε μόλις μία εβδομάδα. Η πλειοψηφία των ασθενών είναι στην Αγγλία, αλλά ορισμένοι ασθενείς ζουν στην Ουαλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Η αλληλουχία ολόκληρου γονιδιώματος εντόπισε τις γενετικά παρόμοιες περιπτώσεις Salmonella Infantis. Θεωρείται ότι είναι το μεγαλύτερο ξέσπασμα αυτού του τύπου σαλμονέλας που έχει αναφερθεί ποτέ στην Ευρώπη.

Στα τέλη Αυγούστου, η Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων και η Πρότυπα Τροφίμων της Σκωτίας συμβούλεψαν τους καταναλωτές να μην τρώνε πολλά προϊόντα χοιρινού κρέατος.

Ο όμιλος Tayto, ο οποίος διανέμει επίσης στην ΕΕ και σε άλλες χώρες, ανέστειλε οικειοθελώς την παραγωγή και απέσυρε και ανακάλεσε προϊόντα. Η ανάκληση του Ομίλου Tayto περιελάμβανε προϊόντα Mr. Porky, Jay’s και The Real Pork Crackling Company. Η παραγωγή σταμάτησε στο εμπλεκόμενο εργοστάσιο μόλις εντοπίστηκε πιθανή σύνδεση. Τα κρούσματα έχουν μειωθεί αλλά συνεχίζουν να αναφέρονται παρά την ανάκληση του προϊόντος

Οκτώ από τα θύματα της επιδημίας, ( που κατανάλωσαν προϊόντα Mr Porky) προσέλαβαν την δικηγορική εταιρεία Irwin Mitchell προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση, να δοθούν απαντήσεις και να αποδοθούν ευθύνες αφού όπως είπαν, η ασθένεια τους δεν είναι καθόλου απλή και χρειάστηκαν πολυήμερη νοσηλεία.

Πηγή: FSN

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο