Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΕ: Καθορισμός καταλοίπων και τοξικολογικών τιμών αναφοράς για το εντομοκτόνο ethiprole στο ρύζι

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΕΕ: Καθορισμός καταλοίπων και τοξικολογικών τιμών αναφοράς για το εντομοκτόνο ethiprole στο ρύζι
spot_img

Το Ethiprole είναι ένα εντομοκτόνο ευρέος φάσματος που είναι αποτελεσματικό σε χαμηλές δόσεις εφαρμογής κατά των φυτόκοκκων και διάφορων εντόμων.

Έπειτα από αίτηση στην αρχική αρμόδια εθνική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου της Bayer CropScience για τον αρχικό καθορισμό ανοχής κατά την εισαγωγή της δραστικής ουσίας ethiprole στο ρύζι, ένα μη συστηματικό εντομοκτόνο φαινυλο-πυραζόλης που είναι αποτελεσματικό κατά ενός ευρέος φάσματος εντόμων.

- Advertisement -

Ο μεταβολισμός του ethiprole διερευνήθηκε για εφαρμογές στο φύλλωμα σε δημητριακά (ρύζι), οπωροφόρες καλλιέργειες (γλυκές πιπεριές) και σε όσπρια και ελαιούχους σπόρους (βαμβάκι). Στο ρύζι, ο μεταβολισμός διερευνήθηκε επίσης για εφαρμογή στο έδαφος (paddy rice).

Το ethiprole δεν έχει εγκριθεί και δεν αξιολογήθηκε ποτέ στην ΕΕ. Ως εκ τούτου, με βάση τα δεδομένα που παρέχονται από τη Βρετανική υπησεσία φαρμάκων στο πλαίσιο της παρούσας αίτησης, προτείνεται η ημερήσια δόση 0,002 mg/kg σωματικού βάρους ανά ημέρα και οξείας δόσης αναφοράς 0,005 mg/kg σωματικού βάρους.

Το δυναμικό αναπτυξιακής νευροτοξικότητας του ethiprole και το δυναμικό του για φωτοτοξικότητα και φωτομεταλλαξιγένεση δεν κατέστη δυνατό να συναχθεί συμπέρασμα. Οι μεταβολίτες που περιλαμβάνονται στον ορισμό των καταλοίπων θεωρήθηκαν ότι έχουν παρόμοια τοξικότητα με τη μητρική δραστική ουσία.

Δεδομένου ότι στην παρούσα αίτηση δεν υποβλήθηκαν μελέτες που να διερευνούν τη φύση των καταλοίπων στις αμειψισπορές, δεν ήταν δυνατόν να συναχθεί συμπέρασμα σχετικά με τη φύση των καταλοίπων στις αμειψισπορές.

Η σταθερότητα του ethiprole και του ethiprole-sulfone σε ξηρές/υψηλής περιεκτικότητας σε άμυλο μήτρες αποδείχθηκε επαρκώς, για κάθε ένωση ξεχωριστά, για τουλάχιστον 12 μήνες όταν αποθηκεύεται στους -23°C. Δεν έχουν παρασχεθεί στοιχεία για τη σταθερότητα αποθήκευσης του ethiprole-amide.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πρωινό και διαλειμματική νηστεία: Πότε είναι ωφέλιμο και πότε όχι – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Πως η ώρα του πρώτου γεύματος επηρεάζει τον οργανισμό και τον μεταβολισμό.

Τι μπορεί να προκαλέσει στα αυτιά σας η καθημερινή χρήση ακουστικών – Ειδικός εξηγεί

Γιατί είναι σημαντικό να τηρούνται βασικοί κανόνες καθαριότητας και χρήσης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα