Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κρούσματα αλλαντίασης στην Ισπανία: Νέα ενημέρωση και ΔΤ από την Grupo Palacios

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΚρούσματα αλλαντίασης στην Ισπανία: Νέα ενημέρωση και ΔΤ από την Grupo Palacios
spot_img

Ανακαλούνται όλα τα προϊόντα συσκευασμένης τορτίγιας πατάτας της Grupo Palacios.

Χθες η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Ισπανίας AESAN, ενημέρωσε για 6 κρούσματα (4 επιβεβαιωμένα και 2 πιθανά) αλλαντίασης μετά από κατανάλωση τορτίγιας πατάτας χωρίς όμως να αναφέρει ποια εταιρεία εμπλέκεται. Σήμερα όμως η εταιρεία Grupo Palacios εξέδωσε ανακοίνωση για προληπτική ανάκληση των προϊόντων της

Η ανακοίνωση της Grupo Palacios

Η Grupo Empresarial Palacios Alimentación αποφάσισε οικειοθελώς, προληπτικά, να αφαιρέσει από τα ράφια των σημείων πώλησης τη φρέσκια συσκευασμένη τορτίγια πατάτας που παράγεται στο εργοστάσιο Mudrian, καθώς και να σταματήσει προσωρινά την παραγωγή της, καθώς το προϊόν αυτό συνδέεται με επιβεβαιωμένα κρούσματα αλλαντίασης τις τελευταίες ημέρες.

Μέχρι στιγμής, «δεν κατέστη δυνατό να τεκμηριωθούν αποδεικτικά στοιχεία, ούτε στα προϊόντα ούτε στις διεργασίες, που να σχετίζονται με την αιτία και το αποτέλεσμα» σε σχέση με την εταιρεία μας ως κατασκευαστή του προϊόντος, όπως ανέφερε την Τρίτη σε ενημερωτικό σημείωμα η Ισπανική Υπηρεσία για την Ασφάλεια των Τροφίμων και τη Διατροφή (AESAN).

Η εταιρεία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον εντοπισμό πιθανής αιτίας. Οι εγκαταστάσεις έχουν ήδη ελεγχθεί τέσσερις φορές από τις υγειονομικές αρχές.

Το Business Group ζητά από όλους όσοι έχουν αγοράσει ένα από αυτά τα προϊόντα (Palacios, Chef Select, Auchan, Eroski, Unide, Consum, DIA, Essentials, Condis, El Corte Ingles, Carrefour, Alipende, Grupo IFA, Rikissimo, Netto, Salling, Intermarche, Naysa, Gestus, όπου θα γίνει η πώληση και η επιστροφή του από την πώληση και το Tefra). δ. επέστρεψε το ποσό του.

Η ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί προτεραιότητα για τον Επιχειρηματικό Όμιλο Palacios Alimentación και από αυτή την άποψη, πραγματοποιεί τακτικά αναλύσεις ελέγχου για την παρουσία Clostridium botulinum και αλλαντοτοξίνης. Αυτές οι αναλύσεις αποτελούν μέρος των αυτοελέγχων που πραγματοποιούνται στην εταιρεία για την ενίσχυση της ασφάλειας των προϊόντων της και σε καμία περίπτωση δεν έχει εντοπιστεί το παθογόνο ή οι τοξίνες του σε κανένα από τα προϊόντα.

Η Grupo Empresarial Palacios Alimentación συνεργάζεται με τις υγειονομικές αρχές για να διευκρινίσει αυτό το επεισόδιο το συντομότερο δυνατό και ζητά συγγνώμη από τους πελάτες της για την όποια ταλαιπωρία μπορεί να έχει προκαλέσει αυτή η διαταραχή.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο