Με τρεις ανακλήσεις ξεκίνησε η νέα χρονιά για τον κολοσσό λιανικής στη Γαλλία.
Με την ανάκληση τριών προϊόντων ξεκίνησε το 2025 για την αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl στη Γαλλία. Για για τα τρία προϊόντα, η σύσταση, από τις αρχές προς τους καταναλωτές είναι : «ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ – ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ – ΕΠΙΣΤΡΕΨΤΕ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΩΛΗΣΗΣ- ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΤΕ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ».

- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Σοκολάτα Ντουμπάι: Απαγορεύτηκε η πώλησή της στην Κολωνία
Πρόκειται για δύο είδη κρεατοσκευασμάτων και έναν φυσικό χυμό. Ο χυμός είναι της σειράς Solevita και είναι χυμός κλημεντινής που πρέπει να διατηρείται στο ψυγείο. Ανακαλείται λόγω «διακοπής της ψυκτικής αλυσίδας» που σημαίνει ότι κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης ή της μεταφοράς το προϊόν εκτέθηκε σε θερμοκρασία πάνω από 5ο C, με αποτέλεσμα την πιθανότητα ανάπτυξης μικροβιακού φορτίου τόσο σε παθογόνους όσο και σε αλλοιογόνους μικροοργανισμούς. Ο χυμός λήγει στις 24/2/2025.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Νέα πρόστιμα σε δύο κρεοπωλεία της Αθήνας
Επίσης ανακλήθηκαν δύο είδη κρεατοσκευασμάτων: Κιμάς χοιρινού τύπου Savoyard και χοιρινές κρεπινέτες (τύπου σεφταλιάς) στα οποία εντοπίστηκαν πλαστικά κομμάτια.
“Λόγω του κινδύνου τραυματισμού/ανεπιθύμητων ενεργειών μετά την κατάποση αυτού του προϊόντος, ως προφύλαξη συνιστάται να μην τα καταναλώνουν τα άτομα που έχουν αγοράσει αυτά τα προϊόντα” αναφέρει η ανακοίνωση ανάκλησης.

Ξένα υλικά είναι υπεύθυνα για περίπου μία στις δέκα ανακλήσεις τροφίμων, με τα πλαστικά θραύσματα να είναι το πιο κοινό ξένο σώμα που έχει καταγραφεί. Ο κίνδυνος από την κατανάλωση προϊόντων που περιέχουν πλαστικά κομμάτια είναι σοβαρός διότι μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση, πνιγμό ή τραυματισμό.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Βούτυρο: Πόση ώρα μπορεί να παραμείνει εκτός ψυγείου;
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Αυτά είναι τα μολυσμένα μασητικά κόκκαλα για σκύλους που προκαλούν κρίσεις πανικού, επιθετικότητα και παραισθήσεις (φωτό)
Τα πλαστικά θραύσματα μπορούν να μολύνουν τα τρόφιμα κατά της διάρκεια της παραγωγής τους στις μονάδες επεξεργασίας και παραγωγής τροφίμων από πολλές πηγές, όπως ορισμένα υλικά συσκευασίας, εργαλεία χειρός, εξοπλισμό, γάντια, ζώνες κατάψυξης και πλαστικούς ιμάντες. Γενικότερα ξένα υλικά μπορούν να εισέλθουν στο εργοστάσιο επεξεργασίας τροφίμων και ως μέρος των πρώτων υλών όπως κουκούτσια φρούτων, κόκαλα ή μολυντές όπως πέτρες, έντομα, χώμα, κόκκοι ή κομμάτια εξοπλισμού συγκομιδής.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ταψιά: Ο απλός τρόπος να γίνουν και πάλι σαν καινούργια
