Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
23.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Λιστέρια σε παραδοσιακό τυρί – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΛιστέρια σε παραδοσιακό τυρί - Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο
spot_img

Η Listeria monocytogenes είναι ένα παθογόνο βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει τη λιστερίωση, μια σοβαρή λοίμωξη κυρίως για συγκεκριμένη ομάδα πληθυσμού

Συναγερμός σήμανε στη Γαλλία καθώς οι αρχές ανακοίνωσαν την ανάκληση του παραδοσιακού τυριού “Tome du Wint” λόγω πιθανής μόλυνσης με το επικίνδυνο βακτήριο Listeria monocytogenes. Η ανάκληση δημοσιεύθηκε στην επίσημη πλατφόρμα RappelConso, με ημερομηνία λήξης εφαρμογής την 30ή Απριλίου 2025.

- Advertisement -

Το προϊόν πωλούνταν αποκλειστικά στο κατάστημα της φάρμας Magasin à la ferme, στην περιοχή Brunembert (62240), και είχε διατεθεί στο κοινό μεταξύ 7 και 14 Απριλίου 2025. Το τυρί διατίθετο σε μορφή με το κιλό (portion à la coupe) και εντοπίστηκε πιθανή παρουσία Listeria στην παρτίδα με ημερομηνία παραγωγής 25/02/2025 και αριθμό 250225.

H επίσημη ανακοίνωση ανάκλησης από την επίσημη πλατφόρμα της γαλλικής κυβέρνησης για την κοινοποίηση ανακλήσεων καταναλωτικών προϊόντων

Η Listeria monocytogenes είναι ένα παθογόνο βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει τη λιστερίωση, μια σοβαρή λοίμωξη που πλήττει κυρίως έγκυες γυναίκες, νεογνά, ηλικιωμένους και άτομα με καταβεβλημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Μυκοτοξίνη σε χυμό μήλου που προκαλεί βλάβη σε ήπαρ, σπλήνα, νεφρά και ανοσοποιητικό – Επείγουσα ανάκληση

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

  • Πυρετό και ρίγη
  • Πονοκέφαλο
  • Μυαλγίες
  • Ναυτία και διάρροια

Σε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε σήψη, μηνιγγίτιδα ή αποβολή. Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές καλούν τους καταναλωτές που έχουν αγοράσει το συγκεκριμένο προϊόν να επικοινωνήσουν με γιατρό σε περίπτωση εμφάνισης σχετικών συμπτωμάτων, να μην το καταναλώσουν αν δεν το έχουν κάνει ήδη και να το επιστρέψουν στο κατάστημα αγοράς.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα