Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
10.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ασφάλεια Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων

Διεθνή: 3 μήνες φυλάκιση σε υπεύθυνο επιχείρησης take-away για παραβίαση κανόνων ασφάλειας τροφίμων

Επεβλήθη ποινή φυλάκισης τριών μηνών σε έναν άνδρα έπειτα από αρκετές παραβιάσεις εντολής κλεισίματος και άλλα αδικήματα σε μια επιχείρηση take-away στο Tipperary της Ιρλανδίας.

Υψηλός ο κίνδυνος λιστερίωσης από καπνιστό σολομό!

Ανάγκη βελτίωσης των πρακτικών υγιεινής σε εγκαταστάσεις που επεξεργάζονται άψητα προϊόντα σολομού, καθώς και καλύτερης ενημέρωσης του κοινού σχετικά με τον κίνδυνο πρόκλησης λιστερίωσης από καπνιστό σολομό

ΗΠΑ: Ανακλήσεις τροφίμων λόγω παρουσίας αλλεργιογόνων

Μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ - FDA έχει ανακοινώσει τρεις ανακλήσεις τροφίμων λόγω παρουσίας αδήλωτων αλλεργιογόνων, αναδεικνύοντας για ακόμα μια φορά αυτό το μεγάλο θέμα.

Η Δανία με νέα στρατηγική για τη μείωση των ασθενειών του Campylobacter

Κάθε χρόνο στη Δανία καταγράφονται 4.000 ασθένειες από Campylobacter σε τρόφιμα, με το κοινωνικοοικονομικό κόστος κάθε μεμονωμένου καταγεγραμμένου κρούσματος να ανέρχεται σε 33.722€!

Διεθνή: Ανάκληση κατεψυγμένων ψαριών λόγω απαγορευμένων αντιβιοτικών

Η Ιρλανδική Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων - FSAI ανακοίνωσε την ανάκληση λόγω παρουσίας κτηνιατρικού φαρμάκου που απαγορεύεται στην ΕΕ

Κίνδυνος λιστερίωσης από γαλλικά τυριά – 4 ανακλήσεις μέσα σε λίγες ημέρες

Αν και η ιστορία του τυριού είναι στενά συνδεδεμένη με την εξέλιξη του πολιτισμού της Γαλλίας οι αρχές ασφάλειας τροφίμων τρέχουν να προλάβουν τα χειρότερα

EFSA: Αξιολόγηση της γονιδιοτοξικότητας του ακρυλαμιδίου

Η ομάδα της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων σχετικά με τους επιμολυντές στην τροφική αλυσίδα (ομάδα CONTAM) εξέδωσε επιστημονική έκθεση σχετικά με το ακρυλαμίδιο στα τρόφιμα.

FAO και ΠΟΥ αναθεωρούν τις κατευθυντήριες γραμμές για τη Listeria monocytogenes

Μια αξιολόγηση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) θα υποστηρίξει την αναθεώρηση των κατευθυντήριων γραμμών για τη Listeria από την επιτροπή του Codex.

Επεκτείνεται η διεθνής ανάκληση των προϊόντων σοκολάτας της Strauss

Παγκόσμιος συναγερμός για τις σοκολάτες της Strauss, με τον Καναδά και το Βέλγιο να ανακοινώνουν ανακλήσεις των προϊόντων της γνωστής σοκολατοβιομηχανίας.

FSAI: Η σημασία του μαγειρέματος κατεψυγμένων λαχανικών και φρούτων

Η Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων της Ιρλανδίας και η Safefood δημοσίευσαν τα ευρήματα μελέτης που δεν αποκλείει τον κίνδυνο μόλυνσης από την κατανάλωση κατεψυγμένων φρούτων και λαχανικών χωρίς να μαγειρευτούν

Nutricia: Cronobacter σε βρεφικό ιατρικό σκεύασμα στην Αυστραλία

Σε τελωνειακό έλεγχο και έπειτα από αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν, οι αρχές της Αυστραλίας εντόπισαν την παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Cronobacter σε βρεφική τροφή της Nutricia.

Αλλαντίαση: Ένας άνδρας στις ΗΠΑ έχασε τη ζωή του από σπιτική κονσέρβα

Βρήκαν στο σπίτι του 170 βάζα με σπιτικές κονσέρβες και υλικά κονσερβοποιίας

EFSA: Επιδημιολογικές αναλύσεις της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από την EFSA να παράσχει επικαιροποιημένη ανάλυση της επιδημιολογικής κατάστασης της ASF στα κράτη μέλη της ΕΕ που έχει προσβληθεί από τον γονότυπο ΙΙ του ιού της αφρικανικής πανώλης των χοίρων (ASFV), η οποία δημοσιεύθηκε εχθές 4 Μαΐου.

Βέλγιο: Και η Carrefour ανακαλεί σύκα με υψηλή περιεκτικότητα σε Ωχρατοξίνη

Μόλις μια μέρα μετά την ανάκληση των βιολογικών σύκων της εταιρείας Cora λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε Ωχρατοξίνη, σήμανε συναγερμός και στην Carrefour Βελγίου.

Διεθνή: Καταγγελία καταναλωτή για γνωστά, πλην αδήλωτα αλλεργιογόνα σε σαλάτα Ceasar’s Dole

Το περιστατικό συνέβη στις ΗΠΑ, όταν καταναλωτής αντιλήφθηκε εσφαλμένη επισήμανση στο προϊόν, και ενημέρωσε την παραγωγό εταιρεία.

Kinder: Οι αρχές ανησυχούν πως τα μολυσμένα Kinder εξακολουθούν να πωλούνται

Η σχεδόν παγκόσμια ανάκληση των προϊόντων Kinder της Ferrero λόγω της επιμόλυνσης από Salmonella, φαίνεται πως δεν καθησυχάζει τις αρχές, αφού εκφράζονται ανησυχίες πως υπάρχει πιθανότητα να βρίσκονται ακόμα στα ράφια των λιανοπωλητών

Τι είναι η Nutrigenomics και γιατί έχει χαρακτηριστεί το μεγάλο επίτευγμα του αιώνα

Η Nutrigenomics ή Διατροφική Γονιδιωματική έχει τις ρίζες της σε πολύ παλιές επιστημονικές διαπιστώσεις και πλέον δείχνει να είναι το μέλλον στη διατροφή

Υγιεινή των χεριών στις μονάδες επεξεργασίας τροφίμων – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Παγκόσμια ημέρα για την Υγιεινή των χεριών: Πόσο συχνά πρέπει να πλένουν τα χέρια τους οι εργαζόμενοι στα τρόφιμα; Είναι απαραίτητο εάν χρησιμοποιούνται γάντια; Είναι νομική απαίτηση η χρήση απολυμαντικών;

Οι μικροβιολογικοί κίνδυνοι που κρύβουν τα Smoothies και τα ροφήματα με απαστερίωτο γάλα

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα δημοφιλή ροφήματα από ανεπεξέργαστες, ωμές πρώτες ύλες όπως τα smoothies και το νωπό γάλα, μπορεί να είναι πηγή ανθεκτικών στα αντιβιοτικά κολοβακτηριδίων και ανθεκτικών γονιδίων

Όχι άλλα χημικά στα τρόφιμα!

Σήμερα, υπάρχουν πάνω από 190 εκατομμύρια συνθετικών χημικών ενώσεων και κάθε 1,4 δευτερόλεπτο που περνά παράγεται και μια καινούργια χημική ένωση.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο