Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, 2024
14.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ασφάλεια Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων

Πράσινο φως από τον FDA σε νέο συστατικό στέβιας

Η στέβια είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των κατασκευαστών τροφίμων, επειδή προσφέρει μια φυσικά παραγόμενη επιλογή σε τεχνητά γλυκαντικά και έχει επίσης κάποια αναφερόμενα οφέλη για την υγεία, όπως η μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Το “ισοδύναμο ντομάτας” στη μάχη για την μείωση των σπατάλης τροφίμων – Κλειδί η σωστή συσκευασία

Πώς μπορεί μια εταιρεία να αποφασίσει ποια συσκευασία θα ταίριαζε καλύτερα στο προϊόν της; Πώς μπορούν να καθοριστούν οι καλύτερες αγορές για την εκμετάλλευση καινοτόμων βιώσιμων λύσεων συσκευασίας τροφίμων; Και πώς μπορεί να μειωθεί η σπατάλη τροφίμων;

ECDC: “Καμπανάκι” για την αύξηση κρουσμάτων οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά – Ορισμένα χρειάστηκαν μεταμόσχευση

Στην Αγγλία, υπάρχουν περίπου 60 κρούσματα υπό διερεύνηση, με τα περισσότερα να αφορούν παιδιά μεταξύ 2 και 5 ετών.

Α. Ζαμπέλας στο cibum: Γιατί ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ έχει χάσει τον ύπνο του…

Μία εφ' όλης της ύλης Συνέντευξη στην Ελένη Τσαγκά για τις ευπάθειες του ΕΦΕΤ, την υποστελέχωση, τους ελέγχους και την ακεραιότητα των Επιθεωρητών

ΕΦΕΤ: Ευελιξία στην επισήμανση λόγω της αναγκαστικής αντικατάστασης πρώτων υλών

O Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων - ΕΦΕΤ ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους σχετικά με τα έκτακτα και προσωρινά μέτρα λόγω Ουκρανικού

Διεθνή: Ανάκληση παγωτών της Mars λόγω αιθυλενοξειδίου

Η Ιρλανδική Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων, με σχετική ανακοίνωσή της, ενημέρωσε το καταναλωτικό κοινό για άλλη μια ανάκληση που προκαλείται λόγω παρουσίας αιθυλενοξειδίου.

ECDC και EFSA δίνουν την πρώτη εκτίμηση για την εστία Salmonella από τα Kinder – 150 τα θύματα

Χθες το ECDC και η EFSA δημοσίευσαν ταχεία εκτίμηση της εστίας εστίας μονοφασικής σαλμονέλας Typhimurium που συνδέεται με προϊόντα σοκολάτας που κατασκευάζονται σε εργοστάσιο στο Arlon του Βελγίου.

Οι 8 τροφές που δεν γνωρίζετε ότι μπορείτε να καταψύξετε

Η κατάψυξη αποτελεί μια παραδοσιακή μέθοδο να κάνουμε τα τρόφιμα να διαρκέσουν περισσότερο.

Λανθασμένη και επικίνδυνη η διαχείριση των πουλερικών κατά το μαγείρεμα

Οι ερευνητές διαπίστωσαν, ότι περισσότερο από το 1/4 των συμμετεχόντων σε έρευνα μόλυναν τη σαλάτα με τα ωμά πουλερικά

Ferrero: Ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού στην Κύπρο για τις ανακλήσεις Kinder

Δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου ανακοίνωση της Ferrero, με την οποία η εταιρεία ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό σχετικά με τις ανακλήσεις των προϊόντων της.

Έως και 10 κουταλάκια ζάχαρης μέσα στα μπισκότα!

Ένα μόνο μπισκότο μπορεί να περιέχει περισσότερη ζάχαρη από την ποσότητα που βρίσκεται σε ένα κουτί CocaCola.

Η εξέλιξη του E.coli σε διάστημα 23 ετών – Επιστημονική μελέτη

Το STEC O157:H7 είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, καθώς μπορεί να προκαλέσει σοβαρή, και μερικές φορές θανατηφόρα, τροφιμογενή ασθένεια

Η GFSI εγκαινιάζει πιλοτικά τις απαιτήσεις συγκριτικής αξιολόγησης των ελεγκτών ασφάλειας τροφίμων

Ο αριθμός των ελεγκτών που εγκαταλείπουν το επάγγελμα, είναι μεγαλύτερος από αυτόν των νεοπροσληφθέντων.

Ακατάλληλο νερό με πίσσα στην Χαλκίδα – Ανάστατοι οι κάτοικοι

Συχνά παρατηρούνται παρόμοια φαινόμενα στον Δήμο της Χαλκίδας, κάτι που προκαλεί αρκετά ερωτήματα για τις υπηρεσίες ύδρευσης.

ΗΠΑ: Βιολογική σάλτσα σαλάτας ανακλήθηκε σε 11 πολιτείες

Το προϊόν ανακλήθηκε στη Νέα Υόρκη, το Τέξας και σε εννέα ακόμη πολιτείες μετά από ένα σφάλμα της συσκευασίας που δημιούργησε μια πιθανώς σοβαρή κατάσταση για τους έχοντες τροφική αλλεργία.

Πολιτική παρέμβαση για την ασφάλεια τροφίμων στις ΗΠΑ – Ζητούν εξηγήσεις από τον FDA

Αφορμή οι θανατηφόρες δηλητηριάσεις και τα βαρέα μέταλλα στις παιδικές τροφές

Διευκρινίσεις από το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου σχετικά με την ανάκληση των προϊόντων Kinder

Διευκρινίσεις από το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου σχετικά με την ανάκληση των προϊόντων Kinder

Εισαγγελική παρέμβαση για τα κρούσματα σαλμονέλας από τις σοκολάτες Kinder

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της εισαγγελικής αρχής

Εναλλακτική μέθοδος για τον εντοπισμό Salmonella σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας τροφίμων

Το έργο αποσκοπούσε στη βελτίωση της επιτήρησης, αντιμετωπίζοντας τους περιορισμούς των παραδοσιακών μεθόδων καλλιέργειας, οι οποίες επιλέγουν μικρό αριθμό αποικιών, και είναι επίσης χρονοβόρες

Προς δημόσια διαβούλευση το άρθρο 115 του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών

Δημόσια διαβούλευση για το άρθρο 115 του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών "Ζυμαρικά" για την υποβολή σχολίων ή προτάσεων έως τις 30 Απριλίου 2022

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.

Μήνυση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη μη απαγόρευση των φθαλικών ενώσεων

Οι φθαλικές ενώσεις διαρρέουν από τις συσκευασίες και άλλα προϊόντα στα τρόφιμα και τα ποτά.

O ένας και μοναδικός τρόπος να αποφύγουμε τις βλαβερές ουσίες που υπάρχουν στο φαγητό μας – Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Το αδιέξοδο ταξίδι στην αναζήτηση του απολύτως ασφαλούς τροφίμου.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο