Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
16.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σε έξι χώρες πωλούνται τα επικίνδυνα τηγάνια – Υψηλή ποσότητα μετανάστευσης ουσιών από τα τηγάνια στα τρόφιμα

Η Γαλλία ειδοποίησε μέσω του RASFF πέντε χώρες για σοβαρό κίνδυνο από τηγάνια δημοφιλούς μάρκας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΣε έξι χώρες πωλούνται τα επικίνδυνα τηγάνια - Υψηλή ποσότητα μετανάστευσης ουσιών από τα τηγάνια στα τρόφιμα
spot_img

Η Γαλλία ειδοποίησε μέσω του RASFF πέντε χώρες για σοβαρό κίνδυνο από τηγάνια δημοφιλούς μάρκας

Μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση ανάκλησης δημοφιλούς μάρκας τηγανιών, οι Γαλλικές Αρχές ενημέρωσαν σήμερα και την Ευρώπη, για σοβαρό κίνδυνο καθώς τα επικίνδυνα σκεύη πωλούνται σε άλλες πέντε χώρες. Πρόκειται για έξι είδη τηγάνια της μάρκας Mauviel1830 που δεν συμμορφώνονται με τα πρότυπα ασφαλείας.

- Advertisement -

Ο ποιοτικός έλεγχος αποκάλυψε ότι τα τηγάνια ξεπέρασαν τα καθορισμένα όρια ασφαλείας που έχουν τεθεί για απελευθέρωση μαγγανίου και σιδήρου. Πιο συγκεκριμένα αποκαλύφθηκε μετανάστευση μαγγανίου 1,6 mg/kg και σιδήρου 1178 mg/kg. Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν υπό ακραίες συνθήκες χρήσης και υπό ειδικές συνθήκες απελευθέρωσης (κιτρικό οξύ 5 g/L βρασμός για 2 ώρες και σε θερμοκρασία αναρροής 100°C). Η παραπάνω μέθοδος δεν λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές συνθήκες χρήσης σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται με κάθε προϊόν, όπως η αρχή του καρυκεύματος, που παίζει ρόλο φυσικού αντικολλητικού και επιτρέπει στα τρόφιμα να μην έρχονται σε άμεση επαφή με τον χάλυβα.

Τα τηγάνια πωλούνται εκτός από τη Γαλλία, σε Δανία, Γερμανία, Ολλανδία, Σλοβενία και Ισπανία. Η διάσημη μάρκα Mauviel1830, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή κουζινικών σκευών υψηλής ποιότητας, πωλείται και στην Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Επιστήμονες βρήκαν ποιες ορμόνες μπορούν να αποτρέψουν και να θεραπεύσουν τις ρυτίδες και το γκριζάρισμα των μαλλιών

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος

Σεμινάριο cibumLEARNING: Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα Precautionary Allergens Labelling in food PAL Advanced Training Course

To cibum σας παρουσιάζει τo πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα με θέμα Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα / Precautionary Allergens Labelling in food

Και άλλο δημοφιλές ψάρι με υψηλά επίπεδα τοξικού υδραργύρου (και δεν είναι τόνος)

Συναγερμός για άλλο ένα ψάρι με υδράργυρο πάνω από τα όρια
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα