Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
21.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βρέφος στη ΜΕΘ με αλλαντίαση – Κατανάλωσε ρεβίθια σε πόλη της Ιταλίας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΒρέφος στη ΜΕΘ με αλλαντίαση – Κατανάλωσε ρεβίθια σε πόλη της Ιταλίας
spot_img

7 μηνών μωρό και η μητέρα του νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Τεργέστης.

Μια γυναίκα και το 7 μηνών μωρό της νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Τεργέστης με σοβαρά συμπτώματα που υποδηλώνουν τροφική δηλητηρίαση. Η κατάσταση του 7 μηνών κοριτσιού είναι πιο σοβαρή και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.

Η Ιταλία είναι σταθερά μία από τις ευρωπαϊκές χώρες με το υψηλότερο ποσοστό εμφάνισης τροφιμογενούς αλλαντίασης. Από το 1986 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2022, επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 406 περιστατικά αλλαντίασης που αφορούσαν 599 άτομα. Σύμφωνα με μελέτη του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας της Ιταλίας, τα αυξημένα περιστατικά αλλαντίασης οφείλονται στην παγιωμένη παράδοση της παρασκευής κονσερβών στο σπίτι, ειδικά στις νότιες περιοχές. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Il Gazzettino, οι υποψίες των γιατρών είναι ότι και οι δύο έπεσαν θύματα αλλαντίασης. Το Τμήμα Πρόληψης του νοσοκομείου Pordenone, που παρακολουθεί την υπόθεση, εξέτασε ένα πακέτο μαύρα ρεβίθια που είχαν καταναλώσει μητέρα και κόρη τις ώρες πριν από τα πρώτα συμπτώματα.

Η τροφιμογενής αλλαντίαση μπορεί να συμβεί με την κατανάλωση τροφών που έχουν μολυνθεί με τοξίνη αλλαντίασης. Συνήθεις πηγές τροφιμογενούς αλλαντίασης είναι τα σπιτικά τρόφιμα που έχουν κονσερβοποιηθεί, συντηρηθεί ή ζυμωθεί σωστά. Αν και ασυνήθιστο, τα τρόφιμα που αγοράζονται στο κατάστημα μπορεί επίσης να μολυνθούν με τοξίνη αλλαντίασης.

Τα τρόφιμα που είναι μολυσμένα με τοξίνη Clostridium botulinum μπορεί να μην φαίνονται ή να μυρίζουν χαλασμένα, αλλά μπορεί να σας κάνουν να αρρωστήσετε. Το βακτήριο clostridium botulinum, παράγει μια τοξίνη που επιτίθεται στο νευρικό σύστημα του οργανισμού, με αποτέλεσμα μυϊκή αδυναμία, θολή όραση, δυσκολία στην ομιλία και την κατάποση και τελικά παράλυση. Συνήθως, η πιθανότητα έκθεσης σε αυτό το βακτήριο είναι χαμηλή με τις σύγχρονες πρακτικές για την ασφάλεια των τροφίμων ωστόσο δεν είναι λίγες οι επιδημίες αλλαντίασης με την τελευταία μεγάλη, να καταγράφεται στο Μπορντό της Γαλλίας όπου μία Ελληνίδα πέθανε και 15 θαμώνες εστιατορίου νοσηλεύτηκαν μετά την κατανάλωση σαρδέλας που είχε κονσερβοποιήσει ο εστιάτορας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο