Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εστιατόρια ευθύνονται για τις περισσότερες τροφικές δηλητηριάσεις στην Ελβετία

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΕστιατόρια ευθύνονται για τις περισσότερες τροφικές δηλητηριάσεις στην Ελβετία
spot_img

Από χώρους εστίασης ξεκίνησαν οι περισσότερες τροφιμογενείς ασθένειες τα τελευταία 15 χρόνια.

Αυξημένα εμφανίζονται τα τροφιμογενή κρούσματα τα τελευταία χρόνια στην Ελβετία. H σαλμονέλα κυριάρχησε στις τροφιμογενείς ασθένειες από το 2007 έως ο 2021, σύμφωνα με έκθεση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ασφάλειας Τροφίμων και Κτηνιατρικής (FSVO) που δημοσιεύτηκε στο  Journal of Consumer Protection and Food Safety.

Μεταξύ 2007 και 2021, αναφέρθηκαν 200 κρούσματα. Τουλάχιστον 4.668 άνθρωποι αρρώστησαν, 303 νοσηλεύτηκαν και 18 πέθαναν. Κυρίως ανιχνεύθηκαν τα ακόλουθα: Salmonella spp. (25), Campylobacter spp. (17), noroviruses (16) και σταφυλόκοκκος (16).  Άλλα περιστατικά προκλήθηκαν από δηλητηρίαση από Scombroid, Bacillus, Listeria και Clostridium perfringens.

Τα περισσότερα κρούσματα σημειώθηκαν σε χώρους εστίασης (85), ιδιωτικά νοικοκυριά (19), νηπιαγωγεία και σχολεία (13) και σε γεύματα σε πακέτο (9). Για τα μισά κρούσματα τα τρόφιμα που ευθύνονται είναι σύνθετα γεύματα, ψάρια και προϊόντα ψαριών, γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα και κρέας και προϊόντα κρέατος, ενώ για τα άλλα μισά δεν εντοπίστηκε η αιτία. Δεκατέσσερις από τους 18 θανάτους αποδόθηκαν στη Listeria monocytogenes. Δύο από τον ιό της ηπατίτιδας Ε και ένα από το Campylobacter και τον νοροϊό. Στη μεγαλύτερη επιδημία το 2015 οι 1194 ασθενείς κατανάλωσαν μολυσμένο νερό.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο