Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Nestlé: Μετά την παγκόσμια κατακραυγή ενεργοποιεί σχέδιο για την αντιμετώπιση της παιδικής εργασίας στην παραγωγή κακάο

ΑρχικήΝέαΔιεθνήNestlé: Μετά την παγκόσμια κατακραυγή ενεργοποιεί σχέδιο για την αντιμετώπιση της παιδικής εργασίας στην παραγωγή κακάο
spot_img

Πριν από λίγους μήνες, μεγάλες εταιρείες παραγωγής σοκολάτας κατηγορήθηκαν για συνενοχή σε τράφικινγκ και παιδική δουλεία. Τη μήνυση κατέθεσε ΜΚΟ, που δραστηριοποιείται στο χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εκπροσωπεί επτά νεαρούς από το Μάλι. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι η Mars, η Nestle και η Mondelez. Έχουν απαγγελθεί εναντίον τους κατηγορίες για αναγκαστική εργασία, αδικαιολόγητο πλουτισμό, παραμέληση ανηλίκου και άσκηση ψυχολογικής και σωματικής βίας. Τα αγόρια προέρχονται από την πόλη Σικάσσο και εργάζονταν, για χρόνια και χωρίς να λάβουν καμία αμοιβή, στις φυτείες κακάο στην Ακτή Ελεφαντοστού. Η ΜΚΟ υποστηρίζει ότι οι φυτείες μπορεί να μην ανήκουν στις εταιρείες, αλλά οι εταιρείες είναι οι αρχιτέκτονες της εφοδιαστικής αλυσίδας και για το λόγο αυτό τις βαραίνουν ευθύνες.

Μετά από αυτό αλλά και από άλλα, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας εδώ και χρόνια η Nestlé ανακοίνωσε ότι στοχεύει να βάλει τέλος στην παιδική εργασία στην παραγωγή κακάο. Γι’ αυτό ενεργοποιεί πρόγραμμα με το οποίο προσφέρει χρήματα σε οικογένειες που καλλιεργούν κακάο για δραστηριότητες όπως η εγγραφή παιδιών στο σχολείο.

Η Nestlé λέει ότι το σχέδιο, το οποίο έχει επίσης σχεδιαστεί για την προώθηση των αναγεννητικών γεωργικών πρακτικών και της ισότητας των φύλων, υποστηρίζει το έργο της για «μεταμόρφωση της παγκόσμιας προμήθειας κακάο για την επίτευξη πλήρους ιχνηλασιμότητας και διαχωρισμού» για τα προϊόντα κακάο της. Η επιχείρηση λέει ότι θα επενδύσει συνολικά 1,3 δισεκατομμύρια CHF  έως το 2030 – τριπλασιάζοντας την τρέχουσα ετήσια επένδυσή της.

Το πρόγραμμα ενθαρρύνει τις πρακτικές για τη σταθερή οικοδόμηση κοινωνικής και οικονομικής ανθεκτικότητας με την πάροδο του χρόνου. Η νέα προσέγγιση θα επιβραβεύει τις οικογένειες αγροτών όχι μόνο για την ποσότητα και την ποιότητα των κόκκων κακάο που παράγουν, αλλά και για τα οφέλη που παρέχουν στο περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες. Αυτά τα κίνητρα είναι πάνω από τα ασφάλιστρα που εισήγαγαν οι κυβερνήσεις της Ακτής του Ελεφαντοστού και της Γκάνας που καταβάλλει η Nestlé και τα ασφάλιστρα που προσφέρει η Nestlé για το πιστοποιημένο κακάο. Αυτό το κακάο ελέγχεται ανεξάρτητα με το Πρότυπο Αειφόρου Γεωργίας της Rainforest Alliance , προάγοντας την κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική ευημερία των αγροτών και των τοπικών κοινοτήτων.

«Στόχος μας είναι να έχουμε έναν επιπλέον απτό, θετικό αντίκτυπο σε έναν αυξανόμενο αριθμό οικογενειών που καλλιεργούν κακάο, ειδικά σε περιοχές όπου η φτώχεια είναι ευρέως διαδεδομένη και οι πόροι είναι σπάνιοι, και να συμβάλουμε στη κάλυψη του χάσματος εισοδήματος διαβίωσης που αντιμετωπίζουν με την πάροδο του χρόνου», είπε ο  Mark. Schneider,  Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé . «Χτίζοντας στις μακροχρόνιες προσπάθειές μας για βιώσιμη προμήθεια κακάο, θα συνεχίσουμε να βοηθάμε τα παιδιά να πάνε σχολείο, να ενδυναμώνουμε τις γυναίκες, να βελτιώνουμε τις μεθόδους καλλιέργειας και να διευκολύνουμε τους οικονομικούς πόρους. Πιστεύουμε ότι, μαζί με κυβερνήσεις,  ΜΚΟ  και άλλους στη βιομηχανία κακάο, μπορούμε να βοηθήσουμε στη βελτίωση της ζωής των οικογενειών που καλλιεργούν κακάο και να δώσουμε στα παιδιά την ευκαιρία να μάθουν και να αναπτυχθούν στο ασφαλές και υγιές περιβάλλον που τους αξίζει».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο