Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου, 2024
12.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης για τα προϊόντα των Ιονίων Νήσων από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά»

ΑρχικήΝέαΔωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης για τα προϊόντα των Ιονίων Νήσων από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά»
spot_img

cibum team

Δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης για την ανάδειξη της μεσογειακότητας των προϊόντων των Ιονίων Νήσων παρέχει ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά».

Το πρόγραμμα που θα έχει διάρκεια έξι μηνών αφορά το σύνολο των ιδιοτήτων που αφορούν τη γαστρονομική, διατροφική, περιβαλλοντική, ιστορική και πολιτισμική αξία των προϊόντων που παράγονται στη Μεσόγειο και έχει ειδικά χαρακτηριστικά στα Ιόνια Νησιά.

Η υλοποίησή του γίνεται μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Την επιστημονική ευθύνη έχει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ συνεργάζονται το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Δίκτυο Συνεργασίας Κεφαλονιάς Ιθάκης και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Στόχος του προγράμματος είναι να δώσει τη δυνατότητα σε 40 νέους ανέργους, εργαζόμενους ή επιχειρηματίες από τους κλάδους της αγροδιατροφής, του τουρισμού και της εστίασης να δημιουργήσουν ή να επεκτείνουν τις τοπικές επιχειρήσεις, να αναπτύξουν καινοτόμα προϊόντα και να ανακαλύψουν τις προοπτικές προώθησής τους σε εγχώριες ή διεθνείς αγορές.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία παρακολούθησης επιστημονικών διαλέξεων από καθηγητές και ειδικούς επιστήμονες αλλά και διαδικτυακών συζητήσεων με τη συμμετοχή έμπειρων επαγγελματιών από τα Ιόνια Νησιά και την κοινότητα της διασποράς. Επίσης, θα μπορούν να πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις με παραγωγούς και εστιάτορες, καθώς και να συμμετέχουν σε εικονικές επισκέψεις σε μονάδες παραγωγής και εστίασης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι διαλέξεις έχουν συνολική διάρκεια 65 ωρών, θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά και οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης στο τέλος του προγράμματος.

To συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης είναι ένα από τα 14 προγράμματα του 4ου κύκλου δωρεάν προγραμμάτων κατάρτισης και συμβουλευτικής, τον οποίο ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» θα υλοποιήσει σε σύμπραξη με μια πλειάδα σημαντικών φορέων και ιδρυμάτων από το οικοσύστημα της αγροδιατροφής.

Αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2021.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια: Ευρήματα μελέτης σε 14 μάρκες για επικίνδυνες ουσίες, φυσικοχημικές και αισθητηριακές ιδιότητες

Πόσο ικανοποιείται η απαίτηση των καταναλωτών, για πιο υγιεινά πατατάκια χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την ποιότητα.

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο