Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
18 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ελληνική επιτραπέζια ελιά: Στρατηγική συνεργασία της Georgoudis S.A. – Parthenon με την AG Olives Group

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΕλληνική επιτραπέζια ελιά: Στρατηγική συνεργασία της Georgoudis S.A. – Parthenon με την AG Olives Group
spot_img

Η Georgoudis S.A. – Parthenon αποκτά πρόσβαση σε νέες αγορές παγκοσμίως μέσω του εκτεταμένου δικτύου logistics και πελατών του AG Olives Group.

Την συνεργασία του με την ελληνική εταιρεία Georgoudis S.A. – Parthenon, την παλαιότερη εταιρεία επιτραπέζιας ελιάς στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο όμιλος AG Olives Group, η μεγαλύτερη εταιρεία στον τομέα της επιτραπέζιας ελιάς παγκοσμίως.

- Advertisement -

Όπως ανακοινώθηκε, αυτή η στρατηγική συνεργασία ολοκληρώνει το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο του ομίλου, ενσωματώνοντας τις παγκοσμίου φήμης premium ελληνικές ελιές ειδικής καλλιέργειας στο χαρτοφυλάκιό του, παρέχοντας πρόσβαση σε νέες αγορές παγκοσμίως μέσω του εκτεταμένου δικτύου logistics και πελατών του AG Olives Group. Πρόκειται για μια συνεργασία υψηλής προστιθέμενης αξίας, που στοχεύει στην επέκταση του επενδυτικού προγράμματος στη μονάδα παραγωγής στον Βόλο, ενισχύοντας την παραγωγική ικανότητα, βελτιώνοντας την αποδοτικότητα, ενώ παράλληλα προωθεί την περιφερειακή ανάπτυξη και τη γεωργική παραγωγή. Η συνεργασία αυτή ενισχύει τις δυνατότητες προμήθειας και παραγωγής του ομίλου, ο οποίος αριθμεί περισσότερους από 800 εργαζόμενους, λειτουργεί εγκαταστάσεις παγκοσμίως και έχει παραγωγική ικανότητα άνω των 80.000 τόνων για την προμήθεια προϊόντων σε περισσότερες από 60 χώρες.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η σύμπραξη έρχεται μετά τη συνεργασία της οικογένειας Escalante, ιδρυτών και ιδιοκτητών της Aceitunas Guadalquivir (AG Olives), με την Alantra Private Equity το 2021, με στόχο την επιτάχυνση του διεθνούς αναπτυξιακού σχεδίου και την εξαγορά της Bell-Carter Foods το 2022, του Καλιφορνέζου παραγωγού της κορυφαίας μάρκας Lindsay Olives. Με την ένωση δυνάμεων με την Georgoudis S.A. – Parthenon, ο όμιλος ενισχύει τη δέσμευσή του να προσφέρει τη μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων ελιάς στους πελάτες του παγκοσμίως, ενώ παράλληλα εμβαθύνει την υποστήριξή του στις τοπικές αγροτικές κοινότητες σε Ισπανία, Καλιφόρνια και Ελλάδα.

Η Georgoudis S.A. – Parthenon, που ιδρύθηκε το 1897, είναι ηγέτης στις premium ελιές ειδικής καλλιέργειας, με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στον Βόλο και πάνω από 100 αφοσιωμένους εργαζόμενους, ενώ διατηρεί μακροχρόνιες σχέσεις με πελάτες και παραγωγούς που εκτείνονται στο βάθος γενεών. Γνωστή για την προσφορά υψηλής ποιότητας προϊόντων με το brand Parthenon σε αλυσίδες λιανικής πώλησης παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των περιζήτητων ποικιλιών Καλαμάτα και Χαλκιδικής, και με ιδιαίτερη έμφαση στις βιολογικές ελιές, η ελληνική εταιρεία αποκτά ειδικό βάρος με τη συμμετοχή της στο AG Olives Group.

Μέσω αυτής της στρατηγικής συνεργασίας το AG Olives Group επιδεικνύει την ισχυρή του εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και επιχειρηματικότητα, με δέσμευση να διατηρήσει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της εταιρείας και να λειτουργήσει ως καταλύτης για τη μελλοντική ανάπτυξη του κλάδου.

Ο κ. Νέλος Γεωργούδης, ο οποίος θα συνεχίσει ως Διευθύνων Σύμβουλος της Γεωργούδης Α.Ε., τόνισε: «Εκπροσωπώντας την τρίτη γενιά της 128χρονης κληρονομιάς της οικογένειάς μου, ήταν ξεκάθαρο ότι μοιραζόμαστε κοινές αξίες με το AG Olives Group, καθώς και οι δύο βάζουμε πάντα πρώτους τους συνεργάτες μας, τους παραγωγούς και τους εργαζομένους μας. Αυτή η συμμαχία θα ενισχύσει τις σχέσεις μας με τους υφιστάμενους πελάτες και θα επεκτείνει τις κατηγορίες των προϊόντων μας. Οι ρίζες μας βρίσκονται βαθιά στην ελληνική γη, αλλά ο προσανατολισμός μας στρεφόταν πάντα στη ανάπτυξή μας διεθνώς, για να στηρίξουμε την κοινότητά μας και να φέρουμε τις εξαιρετικές και αναγνωρισμένες ελληνικές ελιές στα τραπέζια όλου του κόσμου.»

Ο Francisco Escalante, Διευθύνων Σύμβουλος του AG Olives Group, προσθέτει: «Είμαστε ενθουσιασμένοι γιατί βρήκαμε το τέλειο ταίρι, έναν συνεργάτη που εκτιμά όσο κι εμείς την οικογενειακή παράδοση, τη βιωσιμότητα και τη φροντίδα για τους ανθρώπους του, ενώ παράλληλα καινοτομεί και ενσωματώνει την τεχνολογία με την φιλοδοξία της συνεχούς βελτίωσης. Μαζί, θα αναβαθμίσουμε την επιτραπέζια ελιά παγκοσμίως.»

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

cibumLEARNING: Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα Precautionary Allergens Labelling in food PAL Advanced Training Course

To cibum σας παρουσιάζει τo πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα με θέμα Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα / Precautionary Allergens Labelling in food

Καμπανάκι για τις παρενέργειες των φαρμάκων απώλειας βάρους: Οι αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες αυξήθηκαν κατά 350%!

Φάρμακα GLP-1, όπως τα Ozempic, Wegovy και Mounjaro, βρίσκονται στο επίκεντρο προβληματισμού για την ασφάλεια των χρηστών
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα