Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έρευνα: Η εμφάνιση E. coli στο μαρούλι romaine εξαρτάται από την εποχή συγκομιδής

ΑρχικήΝέαΈρευνα: Η εμφάνιση E. coli στο μαρούλι romaine εξαρτάται από την εποχή συγκομιδής
spot_img

Οι επιστήμονες της Υπηρεσίας Γεωργικής Έρευνας έχουν αρχίσει να αποκαλύπτουν λεπτομέρειες ενός μοτίβου εποχιακών κρουσμάτων E. coli O157:H7 που συνδέονται με μαρούλι romaine σε συσκευασίες σακούλας.

Αυτές οι εστίες μόλυνσης από το E. coli O157:H7 που συνδέονται με μαρούλι romaine, βρέθηκε εδώ και κάποια έτη πως συνδέονται συχνότερα με το μαρούλι που καλλιεργείται εμπορικά και συγκομίζεται στο τέλος των καλλιεργητικών εποχών στην Καλιφόρνια και την Αριζόνα.

Αν και η μόλυνση των προϊόντων μαρουλιού γενικά είναι σπάνια, μεταξύ 1998 και 2019 36 εστίες που συνδέθηκαν με το μαρούλι καταγράφηκαν από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Οι περισσότερες από αυτές τις εστίες αφορούσαν μαρούλι romaine που συγκομίστηκε το φθινόπωρο στην Κεντρική Ακτή της Καλιφόρνια, όπως στο Σαλίνας, και στα τέλη του χειμώνα στη Νότια Καλιφόρνια και την Αριζόνα. Αυτές οι δύο πολιτείες είναι οι μεγαλύτερες περιοχές καλλιέργειας μαρουλιού στις Ηνωμένες Πολιτείες με γεωργική παραγωγή αξίας σχεδόν 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021.

«Για να αρχίσουμε να ξετυλίγουμε τις αιτίες αυτών των εποχιακών εστιών, η ερευνητική μας ομάδα εξέτασε διάφορους παράγοντες για να εντοπίσει τις συνθήκες οι οποίες μπορεί να αυξήσουν την επιβίωση του E. coli σε φρέσκο μαρούλι που καλλιεργήσαμε στο Salinas. Όλο αυτό σε επεξεργασία και σε κρύα αποθήκευση με συσκευασίες τροποποιημένης ατμόσφαιρας, όπως γίνεται εμπορικά», δήλωσε η μικροβιολόγος του ARS, Maria Brandl, επικεφαλής της μελέτης.

Ένα από τα πιο σημαντικά ευρήματα αυτής της μελέτης είναι ότι το E. coli επιβίωσε κατά μέσο όρο 5,6 φορές καλύτερα σε συσκευασμένο μαρούλι romaine υπό κρύα αποθήκευση και το οποίο συγκομίστηκε το φθινόπωρο, σε σχέση με τις ίδιες ποικιλίες που συγκομίστηκαν στα τέλη της άνοιξης.

“Διαπιστώσαμε επίσης ότι μεταξύ των ποικιλιών romaine με μεγαλύτερη και μικρότερη διάρκεια ζωής σε αυτή τη μελέτη, ο ρυθμός φθοράς της ποικιλίας με μεγάλη διάρκεια ζωής ήταν σημαντικά μεγαλύτερος όταν η συγκομιδή είχε πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο από ό,τι την άνοιξη. Το έχω παρατηρήσει και σε προηγούμενες μελέτες, αλλά η σημασία του E. coli στο μαρούλι δεν είχε δοκιμαστεί. Εδώ δείξαμε ότι η μεγαλύτερη επιδείνωση του φθινοπώρου συσχετίστηκε με καλύτερη επιβίωση παθογόνων παραγόντων”, εξήγησε ο συν-συγγραφέας της μελέτης ARS γενετιστής Ivan Simko.

Επιπλέον, η ερευνητική ομάδα, απέδειξε ότι η βακτηριακή κοινότητα που ήταν παρούσα στο συσκευασμένο romaine, διέφερε ανάλογα με την εποχή, την κατάσταση επιδείνωσης του μαρουλιού και το αν η επιβίωση του E. coli στο μαρούλι ήταν υψηλή ή χαμηλή. Αυτό υποδηλώνει τη δυνατότητα χρήσης του μικροβιώματος ως δείκτη της μικροβιακής ποιότητας του φρεσκοκομμένου μαρουλιού σε σακούλα.

Οι ερευνητές εξεπλάγησαν λίγο όταν διαπίστωσαν τέτοιες διαφορές στην επιβίωση του E. coli στα μαρούλια που συγκομίστηκαν το φθινόπωρο σε σύγκριση με τα ανοιξιάτικα, επειδή πολλές τρέχουσες υποθέσεις σχετικά με την εποχικότητα των εστιών που συνδέονται με το μαρούλι επικεντρώνονται στις διαφορές στον επιπολασμό του παθογόνου E. coli στο περιβάλλον.

Η Υπηρεσία Γεωργικής Έρευνας – ARS είναι η κύρια επιστημονική υπηρεσία έρευνας του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ. Καθημερινά. Η ARS επικεντρώνεται σε λύσεις πάνω σε γεωργικά προβλήματα που επηρεάζουν την Αμερική. Κάθε δολάριο που επενδύεται στη γεωργική έρευνα έχει ως αποτέλεσμα 17 δολάρια οικονομικού αντίκτυπου.

Πηγή: USDA ARS

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο