Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έρευνα: Ξεχάστε όσα ξέρατε για τα σταυρανθή λαχανικά – Περιέχουν ίδιες θειούχες ενώσεις με το κρεμμύδι και το σκόρδο!

ΑρχικήΕπιστήμηΈρευνα: Ξεχάστε όσα ξέρατε για τα σταυρανθή λαχανικά - Περιέχουν ίδιες θειούχες ενώσεις με το κρεμμύδι και το σκόρδο!
spot_img

Οι επιστήμονες αποκάλυψαν ότι τα αντιδραστικά πολυσουλφίδια δεν βρίσκονται μόνο στο γένος του πράσου (Allium), όπως τα κρεμμύδια και το σκόρδο, αλλά και στην οικογένεια των σταυρανθών λαχανικών (Brassicaceae), όπως το μπρόκολο και το λάχανο.

Οι επιδράσεις των λαχανικών πλούσιων σε θείο, όπως τα κρεμμύδια και το σκόρδο, στην υγεία είναι γνωστές, ωστόσο παραμένει σε ένα βαθμό ασαφές το πώς, καθώς τα επίπεδα και οι τύποι των αντιδραστικών πολυσουλφιδίων σε διαφορετικά λαχανικά δεν είχαν μετρηθεί λεπτομερώς.

Αλλά μια ομάδα ερευνητών, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Shingo Kasamatsu από τη Σχολή Επιστημών του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου της Οσάκα της Ιαπωνίας ανακάλυψε μια μέθοδο για την επιλεκτική και ευαίσθητη ανίχνευση δραστικών πολυσουλφιδίων που διαθέτουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Η ομάδα κατάφερε να ανιχνεύσει επαρκώς τις ουσίες χάρη στη φασματομετρία μάζας με μέθοδο αραίωσης σταθερού ισοτόπου, που βοήθησε στην ποσοτικοποίηση της συνολική περιεκτικότητα σε δραστικό πολυσουλφίδιο για 22 λαχανικά, συμπεριλαμβανομένων των κρεμμυδιών και του σκόρδου. Επιπλέον, μετρήθηκε η περιεκτικότητα σε πολυσουλφίδιο στα λαχανικά, προκειμένου να αναλυθούν τα συνολικά χαρακτηριστικά του αντιδραστικού πολυσουλφιδίου. 

Από την έρευνα προέκυψε μια πρωτοφανής ανακάλυψη, η οποία συνιστά πως υψηλά επίπεδα δραστικών πολυσουλφιδίων μπορούσαν να βρεθούν, όχι μόνο στα λαχανικά του γένους πράσου (Allium), όπως τα κρεμμύδια και το σκόρδο, αλλά και στα σταυρανθήBrassicaceae), όπως το μπρόκολο και λάχανο.

Τα αποτελέσματα της ομάδας θα ρίξουν φως στις ιδιότητες των αντιδραστικών στα πολυσουλφίδια τροφίμων, των οποίων οι λεπτομερείς ιδιότητες και οι ενδογενείς μηχανισμοί παραγωγής δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, ενώ ταυτόχρονα θέτει τις βάσεις για περαιτέρω έρευνα στο πεδίο,

 Τα ευρήματά τους δημοσιεύτηκαν στο Food Chemistry.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο