Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου, 2025
14.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εσείς γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ της σόδας και του ανθρακούχου νερού;

ΑρχικήΟικιακάΕσείς γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ της σόδας και του ανθρακούχου νερού;
spot_img

Μοιάζουν σαν δυο σταγόνες … ποτού. Αλλά είναι εντελώς διαφορετικά!

Αν σας ρωτήσουν αν προτιμάτε ανθρακούχο νερό και η σόδα, ξέρετε τι να απαντήσετε; Καταλαβαίνετε τη διαφορά ή μέχρι σήμερα πιστεύατε ότι πρόκειται για το ίδιο προϊόν με τη διαφορά ότι αλλάζει η ονομασία στην ετικέτα που βρίσκεται πάνω στο μπουκάλι;

- Advertisement -

Ναι, τα δύο ποτά έχουν εντυπωσιακές ομοιότητες και συχνά προκαλούν σύγχυση στους καταναλωτές ωστόσο κατασκευάζονται με διαφορετικούς τρόπους. Τα σημεία στα οποία διαφέρουν, αφορούν στις προστιθέμενες ενώσεις και στον τρόπο που επεξεργάζονται μέχρι να φτάσουν στην τελική τους μορφή. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο έχουν λίγο διαφορετική γεύση.

Το φυσικό μεταλλικό ανθρακούχο νερό, λαμβάνεται κατευθείαν από φυσική πηγή, περιέχοντας μεταλλικά και θειούχα συστατικά. Οι φυσαλίδες του προέρχονται από μια πηγή ή πηγάδι με φυσική ανθρακικότητα. Περιέχει ασβέστιο, νάτριο και μαγνήσιο, που είναι ευεργετικά για την υγεία. Το ανθρακούχο νερό έχει μια ξεχωριστή γεύση και παραμένει όπως είναι από τη φύση της ακόμα και μετά από οποιαδήποτε μορφή ανθρώπινης παρέμβασης. Θεωρείται πιο υγιεινό από το σόδα και είναι επίσης πιο ακριβό καθώς είναι φυσικά ανθρακούχο.

Η σόδα ουσιαστικά είναι το καθαρό ή μεταλλικό νερό στο οποίο έχει προστεθεί αέριο διοξείδιο του άνθρακα υπό πίεση. Η σόδα περιέχει μεταλλικά στοιχεία όπως θειικό κάλιο, χλωριούχο νάτριο, φωσφορικό νάτριο και όξινο ανθρακικό νάτριο, τα οποία προστίθενται από τους κατασκευαστές για να ενισχύσουν τη γεύση του ποτού.

Σόδα ή ανθρακούχο νερό; Ποιες είναι οι διαφορές

Διατροφικά μιλώντας, το νερό είναι πολύ καλύτερο από οποιοδήποτε είδος σόδας στην αγορά. Η σόδα από την άλλη, προσπαθεί με τον τρόπο της να μιμηθεί τη γεύση και τα χαρακτηριστικά του φυσικού ανθρακούχου νερού. Σε αυτή την προσπάθεια , η σόδα περιέχει εκτός από το νερό, διοξείδιο του άνθρακα, αλάτι και την ομώνυμη διττανθρακική σόδα.

Αν και οι θερμίδες δεν αλλάζουν, το αλάτι είναι η προσθήκη που θα πρέπει να μας απασχολήσει. Αν για οποιοδήποτε λόγο πρέπει να αποφύγετε το αλάτι (π.χ. υπέρταση), η σόδα δεν αποτελεί τη καλύτερη επιλογή.

Το ανθρακούχο νερό αποτελεί εξαιρετική επιλογή αν θέλετε να αλλάξετε για λίγο την αίσθηση του νερού. Μπορεί να σας βγάλει από τη δύσκολη θέση του απογευματινού καφέ, αφού δε θα σας κρατήσει το βράδυ ξάγρυπνους, όπως θα έκανε ο καφές, και επιπλέον μπορεί να λειτουργήσει σαν ποτό στις βραδινές σας εξόδους όταν δε θέλετε να καταναλώσετε αλκοόλ.

Το ανθρακούχο νερό μπορεί ακόμη και να ενισχύσει την πέψη με βελτίωση της ικανότητας κατάποσης και μείωση των συμπτωμάτων δυσκοιλιότητας.

Είναι επίσης ένα ποτό χωρίς θερμίδες που προκαλεί μια ευχάριστη, αφρώδη αίσθηση. Πολλοί άνθρωποι το προτιμούν από το απλό νερό.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οι τάσεις κατανάλωσης σνακ σύμφωνα με την έκθεση «State of Snacking 2024» της Mondelēz

Η Mondelēz International παρουσιάζει την έκτη ετήσια έκθεση «State of Snacking».

Τρεις νεκροί από τροφική δηλητηρίαση σε γηροκομείο της Φλωρεντίας

Τρεις άνθρωποι, τρόφιμοι σε γηροκομείο της Φλωρεντίας έχασαν τη ζωή τους από τροφική δηλητηρίαση - 114 κρούσματα γαστρεντερίτιδας.

Τηγάνισμα κρέατος: Υπάρχει κίνδυνος εάν το λάδι υπερβεί τους 180 °C; Τι απαντά επιστημονική επιτροπή

Οι κίνδυνοι και τα όρια θερμοκρασίας του λαδιού που χρησιμοποιείται για τηγάνισμα/τσιγάρισμα κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο