Μοιάζουν σαν δυο σταγόνες … ποτού. Αλλά είναι εντελώς διαφορετικά!
Αν σας ρωτήσουν αν προτιμάτε ανθρακούχο νερό και η σόδα, ξέρετε τι να απαντήσετε; Καταλαβαίνετε τη διαφορά ή μέχρι σήμερα πιστεύατε ότι πρόκειται για το ίδιο προϊόν με τη διαφορά ότι αλλάζει η ονομασία στην ετικέτα που βρίσκεται πάνω στο μπουκάλι;
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Συναγερμός και στην Ελλάδα για τα μεταλλαγμένα στελέχη της γρίπης των πτηνών που μολύνουν ανθρώπους
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Αυτά είναι τα 5 είδη θαλασσινών που καταναλώνουμε συχνά και είναι τίγκα στα μικροπλαστικά – Εργαστηριακή μελέτη
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Δείτε αν τρώτε αυτό για πρωινό και κόψτε το! Οδηγεί σε διπλασιασμό των κρουσμάτων άνοιας – Μελέτη
Ναι, τα δύο ποτά έχουν εντυπωσιακές ομοιότητες και συχνά προκαλούν σύγχυση στους καταναλωτές ωστόσο κατασκευάζονται με διαφορετικούς τρόπους. Τα σημεία στα οποία διαφέρουν, αφορούν στις προστιθέμενες ενώσεις και στον τρόπο που επεξεργάζονται μέχρι να φτάσουν στην τελική τους μορφή. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο έχουν λίγο διαφορετική γεύση.
Το φυσικό μεταλλικό ανθρακούχο νερό, λαμβάνεται κατευθείαν από φυσική πηγή, περιέχοντας μεταλλικά και θειούχα συστατικά. Οι φυσαλίδες του προέρχονται από μια πηγή ή πηγάδι με φυσική ανθρακικότητα. Περιέχει ασβέστιο, νάτριο και μαγνήσιο, που είναι ευεργετικά για την υγεία. Το ανθρακούχο νερό έχει μια ξεχωριστή γεύση και παραμένει όπως είναι από τη φύση της ακόμα και μετά από οποιαδήποτε μορφή ανθρώπινης παρέμβασης. Θεωρείται πιο υγιεινό από το σόδα και είναι επίσης πιο ακριβό καθώς είναι φυσικά ανθρακούχο.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Τι θα πάθω εάν φάω “πράσινη” πατάτα ή πατατάκια
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Μπαράζ ανακλήσεων Ιταλικών τυριών – Κίνδυνος λιστερίωσης
Η σόδα ουσιαστικά είναι το καθαρό ή μεταλλικό νερό στο οποίο έχει προστεθεί αέριο διοξείδιο του άνθρακα υπό πίεση. Η σόδα περιέχει μεταλλικά στοιχεία όπως θειικό κάλιο, χλωριούχο νάτριο, φωσφορικό νάτριο και όξινο ανθρακικό νάτριο, τα οποία προστίθενται από τους κατασκευαστές για να ενισχύσουν τη γεύση του ποτού.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Προσοχή! Ανακαλείται δημοφιλής μπαταρία κουζίνας (βρύση) – Απελευθερώνει επικίνδυνη ποσότητα μολύβδου
Σόδα ή ανθρακούχο νερό; Ποιες είναι οι διαφορές
Διατροφικά μιλώντας, το νερό είναι πολύ καλύτερο από οποιοδήποτε είδος σόδας στην αγορά. Η σόδα από την άλλη, προσπαθεί με τον τρόπο της να μιμηθεί τη γεύση και τα χαρακτηριστικά του φυσικού ανθρακούχου νερού. Σε αυτή την προσπάθεια , η σόδα περιέχει εκτός από το νερό, διοξείδιο του άνθρακα, αλάτι και την ομώνυμη διττανθρακική σόδα.
Αν και οι θερμίδες δεν αλλάζουν, το αλάτι είναι η προσθήκη που θα πρέπει να μας απασχολήσει. Αν για οποιοδήποτε λόγο πρέπει να αποφύγετε το αλάτι (π.χ. υπέρταση), η σόδα δεν αποτελεί τη καλύτερη επιλογή.
Το ανθρακούχο νερό αποτελεί εξαιρετική επιλογή αν θέλετε να αλλάξετε για λίγο την αίσθηση του νερού. Μπορεί να σας βγάλει από τη δύσκολη θέση του απογευματινού καφέ, αφού δε θα σας κρατήσει το βράδυ ξάγρυπνους, όπως θα έκανε ο καφές, και επιπλέον μπορεί να λειτουργήσει σαν ποτό στις βραδινές σας εξόδους όταν δε θέλετε να καταναλώσετε αλκοόλ.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Το μυστικό για ζουμερό σολομό στον φούρνο
Το ανθρακούχο νερό μπορεί ακόμη και να ενισχύσει την πέψη με βελτίωση της ικανότητας κατάποσης και μείωση των συμπτωμάτων δυσκοιλιότητας.
Είναι επίσης ένα ποτό χωρίς θερμίδες που προκαλεί μια ευχάριστη, αφρώδη αίσθηση. Πολλοί άνθρωποι το προτιμούν από το απλό νερό.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Πώς να διορθώσω το φαγητό στο οποίο έπεσε πολύ αλάτι;