Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
27.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εστίαση: τι ζήτησαν εκπρόσωποι του κλάδου από τον υπουργό εσωτερικών

ΑρχικήΝέαΕστίαση: τι ζήτησαν εκπρόσωποι του κλάδου από τον υπουργό εσωτερικών
spot_img

cibum team

   Την υποχρεωτική απαλλαγή από τα τέλη καταλήψεων κοινοχρήστων χώρων των δήμων και των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, ζήτησαν, μεταξύ ἀλλων από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, οι εκπρόσωποι του κλάδου της εστίασης.

    Τα θέματα που αφορούν στην ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτιστικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) Γιώργος Καββαθάς, μαζί με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ), Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου.

   Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΣΕ, οι εκπρόσωποι του κλάδου αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στα εξής:

   – στην ανάγκη της υποχρεωτικής απαλλαγής των τελών καταλήψεων κοινοχρήστων χώρων των δήμων και των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού κατά το διάστημα των lockdown (Μαρτίου-Μαΐου 2020 και Νοεμβρίου 2020 έως τον Ιούνιο 2021).

   -Στην ανάγκη επαναφοράς της ρύθμισης των χρεών προς ΟΤΑ του άρθρου 165 του Ν. 4764/23.12.2020 που βεβαιώθηκαν ή μη ή κατέστησαν ληξιπρόθεσμα μέχρι 30/6/2021.

   – Στην ανάγκη τροποποίηση του άρθρου 55 του Ν. 4483/31.7.2017, ώστε να καταργηθεί η αφαίρεση άδειας χρήσης κοινοχρήστων χώρων, σε περίπτωση δεύτερης παράβασης εντός του έτους.

   -Στην ανάγκη τροποποίηση του άρθρου 49 του Ν. 4795/17.4.2021 με το οποίο παρατάθηκαν οι επαγγελματικές μισθώσεις ακινήτων των ΟΤΑ, με κατάργηση των περιορισμών χρονικών ορίων και την εφαρμογή της παράτασης για 2 έτη, ανεξαρτήτως χρόνου λήξης της μίσθωσης.

   Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Πέτσας συμφώνησε ώστε να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για την επίλυση των ζητημάτων που τέθηκαν από τους εκπροσώπους της ΠΟΕΣΕ και ΕΕΑ.

   Παράλληλα, αναφορά έγινε και σε άλλα θέματα που απασχολούν τον κλάδο της εστίασης (όπως αλλαγή του ΠΔ 180/79 για την σφράγιση των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ), τα δημοτικά τέλη, τα υπέρογκα πρόστιμα και προσαυξήσεις αυτών ).

    Μάλιστα, συμφωνήθηκε τις επόμενες ημέρες να υπάρξει και νέα συνάντηση με τον κ. Βορίδη, με στόχο την επίλυση και των θεμάτων αυτών.


Δείτε: Νοθεία φέτας: Αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο των ποινών. Στις 2 Ιουνίου οι αποφάσεις για την ΟΜΗΡΟΣ 

Δείτε: Τα εστιατόρια του μέλλοντος. Η επανάσταση του drive-thru  

Δείτε: EFSA: Σε δημόσια διαβούλευση το νέο σχέδιο καθοδήγησης για την αξιολόγηση κινδύνων από χημικά μείγματα  

 Δείτε: ΘΕΜΑ: Φυσικό Μεταλλικό Νερό. 

 Δείτε: Πότε θα αυξηθούν οι τουριστικές ροές. Πόσα ξενοδοχεία έχουν ανοίξει  

Δείτε: Τα σπαράγγια καταπολεμούν το μεθύσι  

Δείτε: Ξενοδοχεία: πως θα λειτουργήσουν τα γυμναστήρια  

Δείτε: Απίστευτο: το καρπούζι υπήρξε σύμβολο ρατσισμού! 

Δείτε: Διαδικτυακό σεμινάριο της EFSA για ένζυμα, αρωματικές ύλες και πρόσθετα τροφίμων 

Δείτε: Η Ελληνική Chipita περνάει στα χέρια της Mondelēz International. Ολοκληρώθηκε η εξαγορά 

Δείτε: Σύγκρουση ρόλων: αρτοβιομηχανίες στρέφονται στον καφέ και αλυσίδες καφέ στις τυρόπιτες!  

Δείτε: Μεγάλη απάτη τροφίμων στην Ιταλία. 6 εντάλματα σύλληψης για παραπλανητική ετικέτα 

Δείτε: ΣΕΒΕ κατά του Nutriscore  

Δείτε: 4 πράγματα που πρέπει να έχει το ψωμί σας 

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ίδιο brand, χαμηλότερη ποιότητα – Προϊόντα δύο ταχυτήτων σε χώρες της Ευρώπης

Τα προϊόντα που πωλούνται με την ίδια εμπορική ονομασία και συσκευασία πρέπει να έχουν την ίδια σύνθεση σε κάθε χώρα της ΕΕ. Τα στοιχεία όμως, παραπέμπουν σε αθέμιτες πρακτικές μεγάλων εταιρειών τροφίμων

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα