Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
22.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εστίαση: Η σημασία (ή μη) της αξιολόγησης πελατών σε πλατφόρμες

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΕστίαση: Η σημασία (ή μη) της αξιολόγησης πελατών σε πλατφόρμες
spot_img

Ποια ομάδα καταναλωτών επηρεάζουν οι αξιολογήσεις σε διαδικτυακές πλατφόρμες.

Οι αξιολογήσεις σε πλατφόρμες όπως το Yelp και το TripAdvisor μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τα εστιατόρια με υψηλές τιμές που εξυπηρετούν τουρίστες, αλλά έχουν μικρότερη επίδραση στα εστιατόρια που συχνάζουν «ντόπιοι» εκτός τουριστικών περιοχών, σύμφωνα με νέα έρευνα του Cornell.

- Advertisement -

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο στο Strategic Management Journal, επικεντρώθηκε στα εστιατόρια της Νέα Υόρκης και αποκάλυψε ότι σε γειτονιές που συχνάζουν ντόπιοι και όχι τουρίστες οι αξιολογήσεις σε διάφορες πλατφόρμες δεν επηρέασαν τις πωλήσεις. Αυτό γιατί οι ντόπιοι έχουν πληροφορίες από «πρώτο χέρι» για τα εστιατόρια της περιοχής τους και δεν βασίζονται σε πληροφορίες του διαδικτύου. Οι τουρίστες, από την άλλη πλευρά, δεν έχουν αυτές τις πληροφορίες από πρώτο χέρι, επομένως πρέπει να βασίζονται σε πλατφόρμες αξιολόγησης για να ενημερώνουν τις επιλογές τους.

Αυτή η έρευνα είναι πολύτιμη για τους ιδιοκτήτες και τους διαχειριστές εστιατορίων, επειδή προσδιορίζει τους καταναλωτές που αναζητούν και επηρεάζονται από τις πλατφόρμες αξιολόγησης ως τουρίστες και καταναλωτές των εστιατορίων με το υψηλότερο κόστος, είπε ο Greenberg. Υπογραμμίζει επίσης τη σημασία του συντονισμού στις λεπτές πληροφορίες που αναζητούν και χρειάζονται οι καταναλωτές.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καμπανάκι για τις παρενέργειες των φαρμάκων απώλειας βάρους: Οι αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες αυξήθηκαν κατά 350%!

Φάρμακα GLP-1, όπως τα Ozempic, Wegovy και Mounjaro, βρίσκονται στο επίκεντρο προβληματισμού για την ασφάλεια των χρηστών

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα