Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

«Λουκέτο» σε εστιατόριο μετά τον έλεγχο επιθεωρητών υγείας – Περιττώματα ποντικών ακόμη και στην… κατάψυξη!

ΑρχικήΝέα«Λουκέτο» σε εστιατόριο μετά τον έλεγχο επιθεωρητών υγείας - Περιττώματα ποντικών ακόμη και στην... κατάψυξη!
spot_img

Ο ιδιοκτήτης απειλείται ακόμη και με δίωξη από τις Αρχές

Πήρε βαθμολογία 0 για την υγιεινή τροφίμων και συμφώνησε να κλείσει οικειοθελώς το εστιατόριο!

- Advertisement -

Οι επιθεωρητές αποκάλυψαν τα πλήρη ευρήματα της συγκλονιστικής επιθεώρησης που έλαβε χώρα στις 26 Σεπτεμβρίου, στο Xiong Qi, ένα κινέζικο εστιατόριο hotpot στην οδό 221 Glossop Road του Σέφιλντ, στη Βόρεια Αγγλία αφήνοντας τους θαμώνες του με το στόμα ανοιχτό!

Η έκθεση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στοιχεία προσβολής από ποντίκια καταγράφηκαν στους χώρους της κουζίνας και του καταστήματος. Διαπιστώθηκε ότι το πρόγραμμα καθαρισμού ήταν “βασικό/όχι επαρκώς λεπτομερές” και ορισμένες περιοχές βρέθηκαν σε “βρώμικη κατάσταση” και χρειάζονταν “ενδελεχή καθαρισμό”. Αυτό περιελάμβανε περιττώματα ποντικιού στην κουζίνα εκτός από το ψυγείο και την εστία: Βρέθηκαν επίσης στην κατάψυξη και στον διάδρομο του σέρβις.

Εκφράστηκαν επίσης ανησυχίες σχετικά με τη διαχείριση της ασφάλειας των τροφίμων, συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου διασταυρούμενης μόλυνσης και της λανθασμένης ψύξης και διατήρησης θερμότητας.

Ο επιθεωρητής έγραψε χαρακτηριστικά: «Οι τρέχοντες χρόνοι ψύξης των τροφίμων υψηλού κινδύνου όπως ο πατσάς, το έντερο και τα πόδια κοτόπουλου είναι πολύ μεγάλοι. Μου είπαν ότι αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις ώρες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη βακτηρίων που μπορεί να έχουν επιβιώσει από τη θέρμανση».

Το πιο σοκαριστικό είναι ότι παρατηρήσεις στον ιδιοκτήτη είχαν γίνει και σε προηγούμενο έλεγχο αλλά απ’ ό,τι φαίνεται δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια για να συμμορφωθεί.

Ο ιδιοκτήτης αυτή τη φορά υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει άμεσα σε εργασίες για την αποκατάσταση της υγιεινής των χώρων ενώ εκ μέρους των αρχών θα γίνει επανεξέταση για να ελεγχθεί η πρόοδος των εργασιών. Καθώς υπάρχει προηγούμενο ιστορικό παρόμοιων ζητημάτων, η μη πραγματοποίηση των απαραίτητων βελτιώσεων μπορεί να οδηγήσει σε δίωξη.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πρωινό και διαλειμματική νηστεία: Πότε είναι ωφέλιμο και πότε όχι – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Πως η ώρα του πρώτου γεύματος επηρεάζει τον οργανισμό και τον μεταβολισμό.

Τι μπορεί να προκαλέσει στα αυτιά σας η καθημερινή χρήση ακουστικών – Ειδικός εξηγεί

Γιατί είναι σημαντικό να τηρούνται βασικοί κανόνες καθαριότητας και χρήσης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα