Ο ιδιοκτήτης απειλείται ακόμη και με δίωξη από τις Αρχές
Πήρε βαθμολογία 0 για την υγιεινή τροφίμων και συμφώνησε να κλείσει οικειοθελώς το εστιατόριο!
Οι επιθεωρητές αποκάλυψαν τα πλήρη ευρήματα της συγκλονιστικής επιθεώρησης που έλαβε χώρα στις 26 Σεπτεμβρίου, στο Xiong Qi, ένα κινέζικο εστιατόριο hotpot στην οδό 221 Glossop Road του Σέφιλντ, στη Βόρεια Αγγλία αφήνοντας τους θαμώνες του με το στόμα ανοιχτό!
Η έκθεση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στοιχεία προσβολής από ποντίκια καταγράφηκαν στους χώρους της κουζίνας και του καταστήματος. Διαπιστώθηκε ότι το πρόγραμμα καθαρισμού ήταν “βασικό/όχι επαρκώς λεπτομερές” και ορισμένες περιοχές βρέθηκαν σε “βρώμικη κατάσταση” και χρειάζονταν “ενδελεχή καθαρισμό”. Αυτό περιελάμβανε περιττώματα ποντικιού στην κουζίνα εκτός από το ψυγείο και την εστία: Βρέθηκαν επίσης στην κατάψυξη και στον διάδρομο του σέρβις.
- Δείτε επίσης: «Ελέγξτε τα ψυγεία σας!» – Η επείγουσα σύσταση των αρχών για επικίνδυνα φρούτα και λαχανικά
- Δείτε επίσης: Μαζική δηλητηρίαση μαθητών σε ιδιωτικό σχολείο – Βρήκαν χαλασμένα υλικά, μούχλα, σκουλήκια και σαλιγκάρια στην κουζίνα
Εκφράστηκαν επίσης ανησυχίες σχετικά με τη διαχείριση της ασφάλειας των τροφίμων, συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου διασταυρούμενης μόλυνσης και της λανθασμένης ψύξης και διατήρησης θερμότητας.
Ο επιθεωρητής έγραψε χαρακτηριστικά: «Οι τρέχοντες χρόνοι ψύξης των τροφίμων υψηλού κινδύνου όπως ο πατσάς, το έντερο και τα πόδια κοτόπουλου είναι πολύ μεγάλοι. Μου είπαν ότι αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις ώρες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη βακτηρίων που μπορεί να έχουν επιβιώσει από τη θέρμανση».
- Δείτε επίσης: Πίτσα με λάδι κάνναβης σε δημοφιλές εστιατόριο – Τουλάχιστον 85 άτομα εμφάνισαν ανεξήγητα συμπτώματα
- Δείτε επίσης: 13 παραβιάσεις στο ίδιο εστιατόριο – Γιατί η ασφάλεια των τροφίμων είναι τόσο δύσκολη σε κάποιες χώρες;
Το πιο σοκαριστικό είναι ότι παρατηρήσεις στον ιδιοκτήτη είχαν γίνει και σε προηγούμενο έλεγχο αλλά απ’ ό,τι φαίνεται δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια για να συμμορφωθεί.
- Δείτε επίσης: Ερώτηση αναγνώστη του Cibum: «Γιατί όταν ξεπλένουμε τη μαύρη ζάχαρη γίνεται… άσπρη;»
- Δείτε επίσης: Πόσιμη μαγιονέζα; Τι είναι πάλι αυτό;
Ο ιδιοκτήτης αυτή τη φορά υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει άμεσα σε εργασίες για την αποκατάσταση της υγιεινής των χώρων ενώ εκ μέρους των αρχών θα γίνει επανεξέταση για να ελεγχθεί η πρόοδος των εργασιών. Καθώς υπάρχει προηγούμενο ιστορικό παρόμοιων ζητημάτων, η μη πραγματοποίηση των απαραίτητων βελτιώσεων μπορεί να οδηγήσει σε δίωξη.
*Το Cibum είναι εξειδικευμένο site ασφάλειας τροφίμων και απευθύνεται στον κλάδο και στους επαγγελματίες τροφίμων, όπως και σε συνειδητοποιημένους καταναλωτές. Το παρόν άρθρο έχει σκοπό να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες στους επιστήμονες τροφίμων και επαγγελματίες που σχεδιάζουν τα συστήματα και μέτρα ασφάλειας τροφίμων των επιχειρήσεων τροφίμων. Τα συμβάντα ασφάλειας τροφίμων σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο αποτελούν πολύτιμα εισερχόμενα δεδομένα στην ανάλυση επικινδυνότητας της διαδικασίας διαχείρισης τροφίμων (HACCP) που υποχρεούται να συντάσσει και να διατηρεί βάση νόμου, κάθε επιχείρηση τροφίμων.