Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμα 23.500€ σε εστιατόρια, beach Bar, φούρνους και σουπερμάρκετ της Χαλκιδικής

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠρόστιμα 23.500€ σε εστιατόρια, beach Bar, φούρνους και σουπερμάρκετ της Χαλκιδικής
spot_img

Μέσα σε 2 ημέρες ανακοινώθηκαν πρόστιμα δεκάδων χιλιάδων ευρώ για παραβάσεις των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ.

Μπαράζ αγορανομικών ελέγχων διενήργησαν οι επιθεωρητές της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής τις τελευταίες ημέρες. Οι έλεγχοι έγιναν σε εστιατόρια, καντίνες, μπαρ, σουπερμάρκετ και σε ένα αρτοποιείο στο Σάνη, στο Ποσείδι, στην Ν. Σκιώνη, στο Παλιούρι, στη Χανιώτη και στη θέση ΠΑΠΑ ΑΛΩΝΙ, Χαλκιδικής. Το σύνολο των προστίμων που επιβλήθηκαν από τις 19 έως τις 21 Αύγουστου ανήλθε σε 23.500 ευρώ.

Μεταξύ των παραβάσεων των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ που διαπίστωσαν οι Επιθεωρητές, περιλαμβάνεται η μη αναγραφή στα Ελληνικά των ειδών στους τιμοκαταλόγους, έλλειψη Φύλλων διαμαρτυρίας, δεν αναγραφόταν στους τιμοκαταλόγους το είδος των ελαίων και η χρήση τους, έλλειψη ενημέρωσης των καταναλωτών ότι μερικά πωλούμενα είδη είναι κατεψυγμένα, στους καταλόγους δεν αναγραφόταν ο όγκος του περιεχομένου σε ml σε αναψυκτικά, δεν υπήρχε πινακίδα σχετικά με την τιμή προϊόντων  που διατίθεται προς πώληση ( σε αρτοποιείο και σε σουπερμάρκετ), δεν είχαν αναρτημένους τιμοκαταλόγους, και μία επιχείρηση δεν διέθετε αριθμημένο διπλότυπο μπλοκ “ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΠΕΛΑΤΩΝ”. Τέλος τα παραλιακά μπαρ με ξαπλώστες στα οποία επιβλήθηκε πρόστιμο, μεταξύ άλλων παραβάσεων, διαπιστώθηκε ότι στους τιμοκαταλόγους οριζόταν ελάχιστη κατανάλωση, ανάλογα με τη θέση της ξαπλώστρας, χωρίς να αναφέρεται το ποσό σε Ευρώ.

Το μεγαλύτερο πρόστιμο (6.000€) επιβλήθηκε σε beach Bar στο Παλιούρι Χαλκιδικής.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο