Κυριακή, 7 Αυγούστου, 2022
31.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στην κορυφή και πάλι η ελληνική κουζίνα. Η πιο υγιεινή στον κόσμο!

ΑρχικήΝέαΣτην κορυφή και πάλι η ελληνική κουζίνα. Η πιο υγιεινή στον κόσμο!
spot_img

cibum team


Για 15η συνεχόμενη χρονιά, η αμερικανική πλατφόρμα και πάροχος πληροφοριών για την υγεία, Healthline, έβαλε την ελληνική κουζίνα στην κορυφή της ετήσιας λίστας με τις πιο υγιεινές κουζίνες στον κόσμο.

Η Healthline τόνισε τα οφέλη, που μπορούν να προσφέρει, η ελληνική διατροφή είναι σημαντικά για την υγεία, το δέρμα και τα μαλλιά των ανθρώπων και ανέφερε επίσης ότι η ελληνική διατροφή προσφέρει «μακροζωία» και είναι «η πιο συνιστώμενη διατροφή μεταξύ των διατροφολόγων», καθώς έχει κυρίως ως βάση τις φυτικές τροφές.

«Η ελληνική κουζίνα είναι ένα τέλειο παράδειγμα της μεσογειακής διατροφής, η οποία προήλθε από το νησί της Κρήτης, όπου το φαγητό που τρώνε δίνει στους ντόπιους μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής και χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων από τον μέσο άνθρωπο», γράφει η Healthline.

Αυτό που κάνει επίσης ξεχωριστή την ελληνική κουζίνα είναι το γεγονός ότι στην Ελλάδα κάθε κομμάτι γης έχει διαφορετικό μικροκλίμα, οπότε τα αγροτικά προϊόντα που παράγονται σε όλη τη χώρα διαφέρουν το ένα από το άλλο. Το λίπος χρησιμοποιείται με τη μορφή ελαιολάδου και ξηρών καρπών παρά με κρέας, ενώ τα φρούτα και τα λαχανικά υπάρχουν πάντα στα περισσότερα ελληνικά πιάτα. Ενώ μερικά από τα πιο δημοφιλή ελληνικά φαγητά είναι φορτωμένα με θερμίδες όπως μουσακάς, παστίτσιο ή σουβλάκι, υπάρχουν πολλές υγιεινές επιλογές που βασίζονται σε όσπρια, ψάρια και σαλάτες.

Σε συνέντευξη της Healthline, ο Keith Ayoob, παιδικός διατροφολόγος, διατροφολόγος και καθηγητής στο Albert Einstein College of Medicine στη Νέα Υόρκη δήλωσε: «Η ελληνική διατροφή είναι ένα παράδειγμα του πώς η υγιεινή διατροφή δεν χρειάζεται να είναι βαρετή».

«Αυτό συμβαίνει επειδή η τοπική ελληνική κουζίνα βασίζεται σε φυσικά και μη επεξεργασμένα συστατικά, αποδεδειγμένες μεθόδους παρασκευής και έχει τα περισσότερα από τα συστατικά, που κάνουν άλλες μεσογειακές κουζίνες τόσο υγιεινές”, δήλωσε ο Δρ Ayoob.

Σύμφωνα με το Healthline Media, η έρευνα τα τελευταία 40 χρόνια έδειξε ότι η παραδοσιακή ελληνική διατροφή είναι μία από τις πιο υγιεινές στον πλανήτη.

Αυτό θα μπορούσε επίσης να εξηγήσει το παράδοξο φαινόμενο ότι, παρά τις κακές συνήθειες που χαρακτηρίζουν τους Έλληνες, όπως η μικρή σωματική δραστηριότητα και το πολύ κάπνισμα, οι Έλληνες άνδρες έχουν το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής στην Ευρώπη (στα 75 έτη), ενώ οι γυναίκες είναι στην πέμπτη θέση (στα 80,3 έτη).


Δείτε επίσης:

Γάμος: όταν η διατροφή γίνεται αιτία σύγκρουσης. Πώς να αντιμετωπίσετε τις διαφορετικές διατροφικές συνήθειες του συντρόφου σας 

Τροφικές δηλητηριάσεις από άψητο μείγμα για κέικ 

Η 28χρονη από τη Χίο που εξάγει αρωματικά φυτά και βότανα σε όλο τον κόσμο 

Έρευνα: Ασαφείς οι ετικέτες αλλεργιογόνων για τους καταναλωτές 

Catherine Zeta Jones: H δίαιτα που την κρατά… κορμάρα στα 51 της! 

Βοηθάει ο καφές στην απώλεια βάρους; 

Νεκρή σαύρα σε σαλάτα σοκάρει την κοινή γνώμη στο Σιάτλ 

Διακοπές και δίαιτα: 13 απόλυτα ρεαλιστικοί τρόποι για να χάσετε βάρος 

Επιστημονική μελέτη: Το κοτόπουλο είναι η κύρια πηγή Campylobacter σε ανθρώπους 

Η Βρετανική κυβέρνηση δίνει κίνητρα στους πολίτες να κάνουν δίαιτα!  

Μηχανικώς Διαχωρισμένο Κρέας (ΜΔΚ): Τι ορίζει η νομοθεσία  

«Ύποπτα» για σαλμονέλα μπαχαρικά γνωστής εταιρείας  

Καινοτομία: Παπούτσια, τσάντες και αξεσουάρ από Vegan δέρμα με βάση τα φυτά

Νέα νοθεία φέτας: Βαραίνει το κατηγορητήριο  

X RAY στα τρόφιμα: Λειτουργία- εφαρμογές- εγκατάσταση-κόστος- μειονεκτήματα-απόδοση 

Alert: Έκτακτη ανακοίνωση από τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης  

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.

Εφαρμογή smartphone ελέγχει τα τρόφιμα για χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο

Δείτε πόσα νιτρώδη άλατα περιέχουν τα τρόφιμά σας με... μια φωτογραφία

Βιώσιμη διαχείριση στην ελληνική αλυσίδα βιομηχανίας τροφίμων – Μελέτη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Οι κρίσιμοι παράγοντες, των πρακτικών και των επιδόσεων της βιώσιμης διαχείρισης της αλυσίδας εφοδιασμού (SSCM) στην Ελλάδα
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα