Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
22 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τι τρώνε οι Ιάπωνες και έχουν τους λιγότερους ασθενείς με καρκίνο του εντέρου;

ΑρχικήΝέαΤι τρώνε οι Ιάπωνες και έχουν τους λιγότερους ασθενείς με καρκίνο του εντέρου;
spot_img

cibum team


Χρόνια τώρα υπήρχε η απορία γιατί η Ιαπωνία έχει τον μικρότερο αριθμό ασθενών με καρκίνο του εντέρου.

Ενώ υπήρχε, προφανώς, η υποψία ότι σχετίζεται με κάποια πτυχή της διατροφής των Ιαπώνων, η ερευνητική ομάδα από το Carl R. Woese Institute for Genomic Biology αναρωτήθηκε εάν η πτυχή αυτή αφορά συγκεκριμένα την κατανάλωση φυκιών, που αποτελούν μια αγαπημένη λιχουδιά των Ιαπώνων.

Έβαλαν, λοιπόν, κάτω τα κόκκινα φύκια και μελέτησαν τον μοριακό μηχανισμό, ο οποίος – όπως αποδείχθηκε – είναι αυτός που τα κάνει να έχουν ευεργετική δράση κατά του συγκεκριμένου τύπου καρκίνου.

Διέσπασαν διάφορους τύπους κόκκινων φυκιών με τη βοήθεια ενζύμων, ώστε να παραχθούν σάκχαρα, και μετά επιστράτευσαν προβιοτικά βακτήρια, για να ελέγξουν την πρεβιοτική δραστηριότητα των σακχάρων.

Ανακάλυψαν πως ένα από τα έξι σάκχαρα, που παράγονται, αποτελεί «λιχουδιά» για τα προβιοτικά βακτήρια, είναι δηλαδή πολύτιμο πρεβιοτικό, ενώ άλλο αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων στο έντερο.

Μήπως να τα εντάξουμε και εμείς στη διατροφή μας, τι λέτε;

Πηγή: Real Taste


Δείτε επίσης:

Γάμος: όταν η διατροφή γίνεται αιτία σύγκρουσης. Πώς να αντιμετωπίσετε τις διαφορετικές διατροφικές συνήθειες του συντρόφου σας 

Τροφικές δηλητηριάσεις από άψητο μείγμα για κέικ 

Η 28χρονη από τη Χίο που εξάγει αρωματικά φυτά και βότανα σε όλο τον κόσμο 

Έρευνα: Ασαφείς οι ετικέτες αλλεργιογόνων για τους καταναλωτές 

Catherine Zeta Jones: H δίαιτα που την κρατά… κορμάρα στα 51 της! 

Βοηθάει ο καφές στην απώλεια βάρους; 

Νεκρή σαύρα σε σαλάτα σοκάρει την κοινή γνώμη στο Σιάτλ 

Διακοπές και δίαιτα: 13 απόλυτα ρεαλιστικοί τρόποι για να χάσετε βάρος 

Επιστημονική μελέτη: Το κοτόπουλο είναι η κύρια πηγή Campylobacter σε ανθρώπους 

Η Βρετανική κυβέρνηση δίνει κίνητρα στους πολίτες να κάνουν δίαιτα!  

Μηχανικώς Διαχωρισμένο Κρέας (ΜΔΚ): Τι ορίζει η νομοθεσία  

«Ύποπτα» για σαλμονέλα μπαχαρικά γνωστής εταιρείας  

Καινοτομία: Παπούτσια, τσάντες και αξεσουάρ από Vegan δέρμα με βάση τα φυτά

Νέα νοθεία φέτας: Βαραίνει το κατηγορητήριο  

X RAY στα τρόφιμα: Λειτουργία- εφαρμογές- εγκατάσταση-κόστος- μειονεκτήματα-απόδοση 

Alert: Έκτακτη ανακοίνωση από τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης  

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πλαστικά καλαμάκια: Ποιος κοροϊδεύει ποιον; – Της Άννας Λεκατσά*

Επέμβαση διάσωσης του πλανήτη ξεκινώντας από τα πλαστικά καλάμια: "Η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής πέθανε..."

Ο κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών από απάτη τροφίμων – Περίπτωση χρήσης θειωδών στο κρέας

Διαχείριση κινδύνου παράνομης χρήσης θειωδών αλάτων σε παρασκευάσματα κρέατος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα