Μετάβαση στο περιεχόμενο
Δευτέρα, 17 Μαρτίου, 2025
16.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία: Η νέα συσκευασία της Hellmann’s ειδοποιεί όταν αυξάνεται η θερμοκρασία του ψυγείου!

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΚαινοτομία: Η νέα συσκευασία της Hellmann's ειδοποιεί όταν αυξάνεται η θερμοκρασία του ψυγείου!
spot_img

Το “έξυπνο” βάζο της Hellmann’s λειτουργεί ως θερμόμετρο στα ψυγεία με στόχο την αποτροπή της σπατάλης τροφίμων.

Στη δημιουργία ενός καινοτόμου βάζου μαγιονέζας, προχωρά η Hellmann’s, ώστε να καταπολεμήσει τη σπατάλη τροφίμων που οφείλεται σε λάθος θερμοκρασία του ψυγείου. Η οικιακή σπατάλη τροφίμων κοστίζει σε κάθε νοικοκυριό περίπου 800 € το χρόνο! Το “έξυπνο” βάζο χρησιμοποιεί στην ετικέτα του μελάνι ευαίσθητο στη θερμοκρασία, που όταν αυτή ανεβαίνει πιο ψηλά από το επιτρεπτό θα αποκαλύπτει κρυμμένα μηνύματα και γραφήματα.

- Advertisement -

   Το προϊόν αυτό δημιούργησε η Hellmann’s ως ένα μέσo που θα δώσει λύση στο πρόβλημα της σπατάλης που αντιμετωπίζουν πολλά νοικοκυριά λόγω αλλοίωσης των τροφίμων, που οφείλεται συνήθως σε πολύ υψηλή θερμοκρασία του ψυγείου.

Σύμφωνα με τη οργάνωση για τη σπατάλη τροφίμων WRAP, η βέλτιστη θερμοκρασία ενός ψυγείου προκειμένου να παραταθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η διάρκεια ζωής των τροφίμων μέσα στο ψυγείο, είναι μεταξύ 3-5 βαθμών Κελσίου. Η πιο επικίνδυνη θερμοκρασία για την ανάπτυξη βακτηρίων που αλλοιώνουν τα τρόφιμα είναι η θερμοκρασία από 8ο C και πάνω. Ωστόσο εγείρει ανησυχίες το γεγονός πως στο Ηνωμένο Βασίλειο, η μέση θερμοκρασία των ψυγείων είναι 7 βαθμοί Κελσίου.

   Έτσι η νέα ετικέτα της Hellmann’s “έξυπνο βάζο” που αποκαλύφθηκε για τον εορτασμό της Εβδομάδας Δράσης για τα Απόβλητα Τροφίμων 2023 (6-12 Μαρτίου) και φιλοτεχνήθηκε από την εικονογράφο Ellen Porteus, θα απελευθερώνει σύμβολα μόλις η θερμοκρασία ανεβαίνει πάνω από τους 5 βαθμούς. Αυτό θα προειδοποιεί τους καταναλωτές να τσεκάρουν τη θερμοκρασία του ψυγείου ώστε να αποτρέψουν τυχόν απώλειες.

    “Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να αξιοποιείτε στο έπακρο τα τρόφιμα που αγοράζετε. Προσπαθούμε συνεχώς να βοηθήσουμε τους καταναλωτές να μειώσουν τη σπατάλη τροφίμων και να εξοικονομήσουν χρήματα και πιστεύουμε ότι το “έξυπνο βάζο” είναι ένας καινοτόμος τρόπος για να κάνουμε τους ανθρώπους να μιλήσουν, και να λύσουν, αυτό το τεράστιο πρόβλημα”, είπε η Rachel Chambers, της Hellmann’s στο Daily star.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;

Τούρτες στα ελληνικά ζαχαροπλαστεία: Γιατί έχουν την ίδια (άνοστη) γεύση

Απογοήτευση από τις τούρτες που μας "σερβίρουν" τα ελληνικά ζαχαροπλαστεία

Νωπό Γάλα: Άγνοια κινδύνου των καταναλωτών για μόλυνση από γρίπη των πτηνών

Πολλοί καταναλωτές δεν γνωρίζουν τον κίνδυνο μόλυνσης από γρίπη των πτηνών καταναλώνοντας νωπό γάλα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα