Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
10.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Λ. Αυγενάκης για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων: Στόχος των πολιτικών μας η προστασία της υγείας του καταναλωτή

ΑρχικήΝέαΛ. Αυγενάκης για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων: Στόχος των πολιτικών μας η προστασία της υγείας του καταναλωτή
spot_img

Τι δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων.

«Η σημερινή ημέρα αφιερώνεται σε όλους όσοι εργάζονται σκληρά για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των τροφίμων μας σε κάθε στάδιο της τροφικής αλυσίδας, από την παραγωγή μέχρι την κατανάλωση» ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια Τροφίμων.

Μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, «σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) κάθε χρόνο 1 στους 10 ανθρώπους παγκοσμίως νοσεί από επιμολυσμένα τρόφιμα».

Στόχος των πολιτικών που έχουν ληφθεί από πλευράς ΥΠΑΑΤ, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό είναι «η απόλυτη ετοιμότητα των κρατικών υπηρεσιών και των εθνικών αρχών να αντεπεξέλθουν σε οποιαδήποτε απειλή στην ασφάλεια των τροφίμων μας, την διασφάλιση της υγείας του καταναλωτή, αλλά και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης απέναντι στους παραγωγούς μας».

Συγκεκριμένα όπως σημειώνει ο κ. Αυγενάκης:

  • Συμβάλλουμε στη διατροφική ασφάλεια με τακτικούς και έκτακτους ελέγχους από μεικτά κλιμάκια του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, του ΕΦΕΤ και της Διεύθυνσης Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ στην αγορά και στις πύλες εισόδου.
  • Με συντονισμό και μεθοδικότητα, αντιμετωπίζουμε τις ελληνοποιήσεις και τη νοθεία των ελληνικών προϊόντων.
  • Με σχέδιο νόμου το οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαβούλευση, ανανεώνουμε το θεσμικό πλαίσιο για τους ελέγχους και κυρώσεις στα προϊόντα με ένδειξη ΠΟΠ, ΠΓΕ και ΕΠΙΠ. Στόχος μας η βελτίωση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των ελέγχων, η προστασία των γεωργικών προϊόντων και τροφίμων και η ενίσχυση της ποιότητάς τους, και η καλύτερη ενημέρωση των καταναλωτών.

«Με αυτό τον τρόπο προστατεύουμε τους καταναλωτές, και ταυτόχρονα διασφαλίζουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στους αγρότες, στους κτηνοτρόφους αλλά και στους επαγγελματίες μεταποίησης της χώρας μας» υπογραμμίζει.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο